Pretraga

[Alternativna mjesta za učenje] Split

A- A+

Seriju tekstova o najboljim alternativnim mjestima za učenje nastavljamo s pregledom odličnih lokacija za štrebanje u Splitu. U drugom najvećem sveučilišnom centru u Hrvatskoj zna biti jako vruće. Posebno za ljetnih ispitnih rokova. Ne čudi zato da splitski studenti s knjigom pod rukom vole pobjeći u brdo ili na plažu.

Wikipedia

Izdvojeni članak

[Alternativna mjesta za učenje] Rijeka

Marjan

Gotovo će svaki student reći kako nema goreg nego učiti zatvoren u sobi dok vani sja sunce. S time se slaže i bivša studentica, odnedavno diplomirana pravnica Kristina.

– Ja sam, recimo, učila na Marjanu, to je kao vama u Zagrebu Jarun, pretpostavljam. Nešto poput šumarka. Iako se radi o mjestu za rekreaciju i ima ljudi, dosta je mirno i djeluje opuštajuće.

Ima nekoliko malih stolova, oko njih si sjedneš i učiš tik uz more. Miris borovine i mora djeluje simulirajuće na moždane vijuge, kaže Kristina.

Flickr; Bokeh and Travel

Izdvojeni članak

[Alternativna mjesta za učenje] Varaždin

Žnjan

Kristinina, sada već bivša, kolegica Bernarda, studentica prava kaže kako baš i ne uči u prirodi.

– Nisam taj đir mazohista da si agoniju produbljujem učenjem u prirodi. Iako, ljeti sam prisiljena učiti na plaži jer u sobi nemam solarij, šaljivo kaže Bernarda.

I Kristina i Bernarda se slažu kako učenje na plaži ponekad i nije baš najbolje rješenje zbog prevelikih gužvi, pogotovo na Žnjanu, pa se većina studenata ipak predomisli i na kraju ode u knjižnicu.

Flickr; Lovro Rumiha

Izdvojeni članak

[Alternativna mjesta za učenje] Zagreb

Sustipan

Iako sama nije ljubiteljica ‘alternativnih’ mjesta za učenje, kada već mora birati, Bernarda kao idealno mjesto vidi park Sustipan.

– Pretpostavljam da ekipa možda ode na Sustipan. To je zapravo dio Marjanskog poluotoka, danas je prekrasan park, a nekima je nepoznato da se zapravo radi o, ni više ni manje, nego groblju. A gdje ti može biti mirnije i spokojnije nego na groblju, s osmijehom kaže Splićanka. Park je pošumljen, pa ima hladovine čak i u vruće ljetne mjesece , što je za učenje na jugu i više nego bitno.

Ostale nastavke pročitajte ovjde:

[Alternativna mjesta za učenje] Zagreb

[Alternativna mjesta za učenje] Rijeka

[Alternativna mjesta za učenje] Osijek

[Alternativna mjesta za učenje] Varaždin

[Alternativna mjesta za učenje] Split
Share via
Copy link
Powered by Social Snap