Pretraga

Boras poslao nove preporuke fakultetima: Morate biti spremni za online nastavu u potpunosti!

A- A+

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras donio je nove preporuke za fakultete. Ukrakto, sve sastavnice dužne su svakodnevno slati podatke o broju zaraženih i izoliranih osoba te svi moraju biti spremni u potpunosti preći na online nastavu. Rektor apelira i na sve studente i nastavnike da se i izvan fakulteta ponašaju u skladu s važećim epidemiološkim preporukama.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Sastavnice su dužne poduzeti sve praktične i promptne mjere kako bi se ograničilo i spriječilo širenje zaraze COVID-19 među studentima, nastavnicima i nenastavnom osoblju Sveučilišta u Zagrebu, započinje tako nova preporuka zagrebačkog rektora Damira Borasa koju je danas uputio svim fakultetima na Sveučilištu.

Nastava tjelesnog na otvorenom

Zbog naglog porasta broja oboljelih koronavirusom, od kojih dobar dio otpada na Zagreb, rektor od svih sastavnica zahtijeva da svakodnevno šalju ažurirane podatke o broju oboljelih osoba kao i onih u samoizolaciji. To se odnosi na studente, nastavno i nenastavno osoblje. Sve podatke fakulteti su dužni slati voditeljici Ureda za zaštitu zdravlja studenata, doktorici Jesenki Jeličić na mail adresu: [email protected].

Izdvojeni članak

Zatvaraju vrata fakulteta: Jedno sveučilište u potpunosti prelazi na online nastavu

– Studenti, nastavnici i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu trebaju se ponašati u skladu s donesenim odlukama/preporukama/uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 sve sastavnice moraju u potpunosti biti pripremljene i spremne za izvođenje nastave na daljinu, stoji u rektorovoj preporuci.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture, navodi dalje rektor, treba se provoditi kroz aktivnosti na otvorenom, a izvannastavne aktivnosti u kojima postoji značajan rizik od širenja zaraze koronavirusom treba do daljnjega odgoditi.

Rektor apelira da se svi pridržavaju mjera i van faksa

Ako se pak dogodi da u nastavnoj skupini pojavi zaraza koronavirusom, cijela grupa mora odmah preći na online nastavu, kako bi se preveniralo daljnje širenje bolesti. Daljnje postupanje, naglašava rektor Boras, mora biti u skladu s odlukom nadležne epidemiološke službe.

AKO IMATE SIMPTOME

“Osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19 mora se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom liječniku školske medicine (za studente koji nemaju izabranog liječnika obiteljske medicine u Zagrebu). Liječnik potom kontaktira epidemiološku službu koja izdaje rješenje o (samo)izolaciji”, stoji u fusnoti preporuke rektora Borasa.

Svim zaraženim studentima, kao i onima koji se nalaze u izolaciji jer su bliski kontakti zaraženih, opravdan je izostanak s nastave u onom vremenskom razdoblju koje odgovara izrečenoj mjeri (samo)izolacije.

– Studenti, nastavnici i nenastavno osoblje trebaju se i izvan nastave i rada na sastavnicama pridržavati svih propisanih javnozdravstvenih mjera prevencije zaraze COVID-19 i svojim odgovornim ponašanjem čuvati i brinuti se za svoje zdravlje i za zdravlje svojih kolega, suputnika i ukućana te tako biti primjer i poticaj svima ostalima, stoji u preporuci rektora Borasa.

Cijelu odluku rektora Borasa možete vidjeti u dokumentu ispod. (Ako vam se ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [20.00 B]