Pretraga

Brojne menze zatvaraju svoja vrata: Provjerite gdje jesti u četiri najveća studentska grada

A- A+

Iako već sada manji broj studenata posjećuje studentske restorane jer se nastava ‘preselila’ u online okruženje, još manji broj njih odlazit će u menze tijekom božićnih blagdana. Zbog toga se većina studentskih restorana zatvara u narednim danima. Provjerili smo koje menze ostaju otvorene za blagdane.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Većina studenata blagdane će provesti kod kuća, ali neki od njih ipak ostaju u mjestima studiranja. Provjerili smo kakvo radno vrijeme imaju menze studentskih centara u četiri najveća studentska grada – Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Zagreb

Niti jedan restoran SC-a u Zagrebu neće raditi 25. i 26. prosinca te 1. siječnja, dakle za sam Božić, blagdan sv. Stjepana i Novu godinu.  U Zagrebu je većina studentskih menzi u sklopu fakulteta već zatvorena, osim restorana na FSB-u, koji radi zaključno s 23. prosincem. I restorani u sklopu Studentskog centra na Savskoj cesti više nisu otvoreni. Restoran u Studentskom domu Lašćina također ne radi, a s radom za studente započet će 7. siječnja.

Od 24. prosinca do 3. siječnja u Zagrebu je otvoren restoran u Studentskom domu Cvjetno. Za Badnjak i na Staru godinu ta menza bit će otvorena od 11 do 14 sati. Nadalje, u periodu od 4. do 10. siječnja restoran u domu na Cvjetnom bit će zatvoren, a s radom započinje od 11. siječnja. Od 4. siječnja dežurni restoran je onaj u Studentskom domu Stjepan Radić, a on će od 24. prosinca do 3. siječnja biti zatvoren.  Iz SC-a kažu kako od 11. siječnja s radom započinju menza na ALU, Filozofskom, Veterini, FSB-u te ‘brza’ menza Express u SC-u. Spora linija u sklopu SC-a, menza ‘Savska’ započet će s radom tjedan dana kasnije.

Izdvojeni članak

Kreće probni projekt u menzama: Umjesto x-icom, studenti hranu plaćaju putem aplikacije

Split

Iz splitskog SC-a kažu kako restoran Kampus i restoran Hostel Spinut rade po redovnom radnom vremenu do 23. prosinca. O radu navedenih restorana nakon 23. prosinca studenti će biti naknadno  obaviješteni. Zadnji radni dan za restoran Indeks i Zalogajnicu Bruno Bušić je 22. prosinca. Restoran FESB, restoran Kantun C, restoran FGAG, caffe bar SOSS  i kantina STOP usklađuju svoj rad s radom fakulteta, pa je shodno navedenom zadnji radni dan u ovoj godini 18. prosinca.

Rijeka

U razdoblju od 25. prosinca do 6. siječnja u Rijeci su zatvorene gotovo sve menze. Izuzetak je Restoran Kampus u Studentskom naselju Trsat, koji svaki dan radi od 11 do 20 sati, te Restoran Mini u sklopu Studentskog naselja I. G. Kovačić, koji je također otvoren od 11 do 20 sati.

Osijek

I u Osijeku su 25. i 26. zatvoreni svi restorani SC-a. Na sam Badnjak, 24. prosinca Restoran Samoposluživanje radi od 8 do 14 sati, Restoran Campus od 7 do 14 sati, a isto radno vrijeme imaju Kantina Novi dom i Kantina IGK. Spomenuti restorani imaju isto radno vrijeme na Staru godinu, 31. prosinca. U nedjelju, 27. prosinca otvoren je Restoran Samoposluživanje i to od 11:30 do 16:30 sati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap