Pretraga

Dnevna doza pozitive za studente: Afirmacije koje su vam potrebne svaki dan

A- A+

Svaki dan je potrebno započeti s novom dozom pozitive, razmišljajući o najljepšim mogućim stvarima ikad. S druge strane, teško je natjerati se svaki dan da budete sretni i da vam se po glavi motaju samo pozitivne misli. Nekad je potrebno takve stvari si osvijestiti i pokušati gledati što više u pozitivnom smislu. I ako je nekome to potrebno, onda su to studenti.

foto: Pixabay

Studenti se na dnevnoj bazi susreću s hrpom pitanja i problema, od toga kako riješiti sve zadaće vezane uz fakultet, pa do toga kako skupiti dovoljno lipa za otići u menzu i nešto pojesti. Ima tu jako puno uspona i padova (više padova…) i zaista je teško ostati pribran kroz cijelo putovanje.

Izdvojeni članak

Studenti Filozofskog stali na kraj predrasudama: Ovaj filmić morate pogledati

Krajnji cilj svakog studenta jest doći do diplome, iako se mnogi putem izgube i zaborave na to. Nekad je teško proći kroz dan, a da se ne zapitate – što vi tu radite? Koji je cilj svega ovoga? Jer budimo realni, studiranje zaista zna biti vrlo teško te su psihički i fizički umor u potpunosti česta pojava među studentima.

Potrebno je pronaći motivaciju za sve preživjeti, a vrlo često se desi da sama ideja o diplomi, iako bi trebala biti dovoljna motivacija, to zaista nije. Naravno, na kraju dana jest, no kada ste u lošoj fazi koja traje i traje, ideja o diplomi vam se ne čini dovoljno bliskom da bi vas zaista mogla motivirati za nešto.

Svaki dan se mora naći ljepota u nečemu, a to je zaista i moguće ako se potrudite, bar malo. Ipak, studentski život je specifičan, i sitnice su one koje nas razvesele, ali i unište u potpunosti. Dodajte tu i malo humora, i imate jednog prosječnog studenta. Kako bismo ‘pomogli’ prosječnim studentima, donosimo prijedloge afirmacija koje bi mogle pomoći u svakodnevnom životu. Znate kako kažu, ‘fake it till you make it’.

Danas će biti dobar ručak

Odlazak u menzu je mnogima glavni događaj dana i svi se možemo složiti da ne postoji gori osjećaj nego kada se cijeli dan radujete omiljenom obroku, a zatim dođete u menzu i dočeka vas hladan krumpir i žilavo meso. Strah je to svakog studenta, zato je bitno ne razmišljati o tome.

Razmišljajte o tome kako će vas dočekati topli obrok koji želite (ili bilo koji topli obrok) i fokusirajte se na to. Pozitivne misli donose pozitivan ishod!

Doći će plaća na vrijeme

Svaki student koji radi preko studentskog ugovora zna da je prepušten na milost i nemilost student servisa. Postoji neko određeno vrijeme kada počinjete već intenzivno očekivati isplatu, a postoji i ono vrijeme ranije kada bi vam također sasvim bilo u redu da plaća dođe.

Teško je vjerovati da se može utjecati na student servis na bilo koji način, no možda je i njih moguće zaraziti pozitivnim mislima? Ne?

Bit će pitanje koje znam

Svi koji su ikad bili na nekom ispitu ili kolokviju, znaju da je bitno naučiti, ali isto tako da je potrebno zaista puno sreće kako bi vas zadesilo gradivo koje dobro poznajete. Nije baš da je uvijek sve samo na znanju, i to je ono što studiranje čini toliko teškim.

Ako ste uvijek u strahu da će vam doći pitanje koje ne znate, onda će vam se uvijek događati da se pojavi baš to pitanje. I onda ćete naravno, sasvim opravdano, uvijek misliti da se samo vama to događa i nećete imati motivacije za sretne misli. No potrudite se barem malo razmišljati pozitivno, i možda vam dođe napokon pitanje koje znate baš savršeno.

Poslat će mi kune

Većina studenata ipak, bez obzira na stipendije i poslove, financijski ovisi o svojim roditeljima. Naravno, nije riječ o nekom baš super osjećaju, ali kada se ne možete drugačije postaviti, onda je i to super. Idealno bi naravno bilo kada bi se to moglo izbjeći, no i to je dio studiranja.

Najgore je upravo zato kada vam trebaju kune za nešto što možda oni ne bi odobrili, a morate im reći, odnosno ne možete lagati. U takvim slučajevima, to se samo prešuti pa na kraju mjeseca samo nemate novce, i onda kreće borba za time da ipak dobijete nešto kako biste preživjeli… I u većini slučajeva, ipak se nešto dogodi i nikad ne umrete od gladi. Barem ne zasad.