Pretraga

Doktorski studij Mediji i komunikacija od jeseni je dostupan studentima na Sveučilištu Sjever

A- A+

Sveučilište Sjever predstavilo je novi poslijediplomski sveučilišni studij Mediji i komunikacija. Studentima će biti dostupan od ove jeseni, to jest, od sljedeće akademske godine, u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Foto: Press

Prvi samostalni doktorski studij Mediji i komunikacija, predstavljen je prošlog četvrtka na press konferenciji na Sveučilištu Sjever.  Studij je dostupan od sljedeće akademske godine i to već od jeseni, a traje 3 godine, odnosno 6 semestara i sadrži 180 ECTS bodova.

Rektor Sveučilišta Sjever, Marin Milković, istaknuo je kako je Sveučilište u evoluciji svog razvitka pokrenulo sličan Poslijediplomski sveučilišni studij “Izdavaštvo i mediji” u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a koji je preteča i nadogradnja novom inovativnom i interdisciplinarnom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zadru pokrenulo je novi preddiplomski studij koji će se najviše svidjeti ljubiteljima lingvistike

– Osluškujući potrebe naše regije te broja stanovnika koji pripadaju regiji sjeverozapadne Hrvatske, Sveučilište Sjever je odlučilo pokrenuti prvi samostalni inovativni i interdisciplinarni doktorski studij koji će pratiti najsuvremenije trendove znanstvenog pristupa u području medija i komunikacija. Vjerujem da je postojeća baza naših profesora sa Sveučilišta i suradnika s drugih ustanova više nego dobra i eminentna u izvođenju ovog studijskog programa za koji smatram da će pružiti zavidnu razinu zadovoljstva budućih
doktoranada, rekao je rektor.

Pročelnica Odjela za novinarstvo, Gordana Tkalec, objasnila je način na koji je studij koncipiran.

– Ovaj studij je uistinu nov, atraktivan, moderan i maksimalno individualiziran. Sveučilište Sjever poznato je po svom osobnom pristupu svakom studentu, a ovdje će to biti još više izraženo. Ono što je različito je to da se klasična nastava održava samo na prvoj godini studija. Po tri su obavezna kolegija u svakom semestru prve godine i čak 12 izbornih kolegija. Dakle, doktorandi će uistinu moći odabrati ona znanja za koja sami procjene da su im potrebna i korisna. Još veći stupanj individualizacije događa se na drugoj i trećoj godini na kojima će se inzistirati na individualnom istraživačkom radu pod mentorskim nazorom i objavljivanju znanstvenih radova, rekla je Tkalec.