Pretraga

Sveučilište u Zadru pokrenulo je novi preddiplomski studij koji će se najviše svidjeti ljubiteljima lingvistike

A- A+

Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru pokreće novi preddiplomski dvopredmetni studij pod nazivom Language and Communication in a Multilingual Society / Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu. Studij će se izvoditi na engleskom i hrvatskom jeziku, a namijenjen je svima zainteresiranima za interdisciplinarno proučavanje jezika i komunikacije.

Sveučilište u Zadru | Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Prva generacija studenata novog preddiplomskog studija s nastavom će započeti već sljedeće akademske godine. Na Odjelu za lingvistiku Sveučilišta u Zadru odlučili su uvesti ovaj novi preddiplomski studij koji se interdisciplinarno bavi jezikom i komunikacijom.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zadru dobilo 67 milijuna kuna za izgradnju studentske menze i paviljona

Language and communication in a multilingual society, dvopredmetni je studij koji će se izvoditi na engleskom i hrvatskom jeziku. Radi se o prvom studiju u Hrvatskoj usmjerenom na pripremu studenata za proučavanje i analizu jezika i komunikacije u suvremenim višejezičnim kontekstima s posebnim naglaskom na stjecanje praktičnih znanja i vještina primjenjivih u interdisciplinarnim radnim okruženjima. Budući da se svakodnevno povećavaju opseg i složenost komunikacije između različitih kultura, povećava se i potreba za stručnjacima za analizu raznolikosti jezika i višejezičnosti.

Uvođenjem ovog novog studija nastoje se i otvoriti nove mogućnosti za zapošljavanje studenata jezika u interdisciplinarnim područjima rada kao što su računalne jezične tehnologije, digitalna komunikacija u međunarodnim kontekstima i podučavanje jezika te time osigurati dodatne mogućnosti za uspješnu prisutnost diplomanata na tržištu rada.

Po završetku studija, apsolventi će steći akademsku titulu sveučilišni prvostupnik lingvistike.

Sveučilište u Zadru pokrenulo je novi preddiplomski studij koji će se najviše svidjeti ljubiteljima lingvistike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap