Pretraga

Dvostruko slavlje: Zbog otvaranja studentskog doma, svi studenti dobili besplatni ručak

A- A+

Uz klapsku pjesmu, danas je svečano otvoren, a bogami i blagoslovljen, Studentski dom Sveučilišta u Dubrovniku. Svečanosti su nazočili i ministar i premijer, a Studentski centar sve je dubrovačke studente počastio ručkom.

Foto: Studentski centar Dubrovnik

– Najbogatiji resurs ove zemlje su mladi. Konačno smo dobili ovaj Studentski dom zvan čežnja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum na otvaranju Studentskog doma.

A da je studentski dom bio dugo iščekivan, smatra i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

– Ovo je mjesto koje smo toliko dugo iščekivali. Nakon više od 40 godina smo izgradili školu, nakon više od 40 godina smo izgradili smo i vratić, a sada i ovaj tu studentski dom. Do 2017. Grad nije koristio europska sredstva jer ih je smatrao beskorisnim, a vidite gdje smo sada, kazao je Franković. Dodao je kako “bogat čovjek zna čuvati svoje novce, ali i uzeti novce iz europskih fondova”.

Andrej Plenković na otvaranju doma | screenshot: UniDu

Premijer Andrej Plenković rekao je kako će njegova Vlada nastaviti ulagati u studentske domove, kazavši da se više ni ne sjeća koliko je studentskih domova otvorio u svojim mandatima.

Blagoslov studentskog doma | screenshot: UniDu

No, iako je na svečanosti otvaranja, koja je završila blagoslovom studentskog doma i njegovih budućih stanovnika, zbog epidemioloških mjera bilo malo ljudi, profitirali su svi studenti. Jer, kako je objavio tamošnji SC, svi dubrovački studenti danas imaju besplatan ručak.

Izdvojeni članak

‘Eh, kad bi svi tako izgledali’: Pogledajte unutrašnjost novoizgrađenog studenskog doma

Mjesečna cijena smještaja, za one koji ostvare pravo na dom, je 850,00 kuna po ležaju u dvokrevetnoj sobi, što je, iako skuplje od većine domova u Hrvatskoj, opet znatno povoljnije od ostalog smještaja u Dubrovniku. Do izgradnje doma studenti su imali problema jer bi im, po početku turističke sezone, stanodavci otkazivali smještaj. Kako izgleda najmoderniji dom u Hrvatskoj, pogledajte u našem članku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap