Pretraga

Elektotehnički fakultet Osijek mijenja naziv i studijske programe

A- A+

Na dan 38. godišnjice Elektrotehničkog fakulteta na Sveučilište u Osijeku stiglo je rješenje Trgovačkog suda u Osijeku o promjeni naziva u Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija. Osim toga najavljena je i promjena studijskih programa kao i lokacija za gradnju nove zgrade.

Izdvojeni članak

Objavljene upisne kvote Sveučilišta u Osijeku: Ekonomski od jeseni upisuje studente

U petak je održana 38. godišnjica Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, koja je obilježena svečanom sjednicom fakulteta. Na njoj je objavljeno ono o čemu se i prije govorilo, da fakultet mijenja svoj naziv u Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Dekan ETF-a Drago Žagar naveo je kako promjena naziva znači i promjenu studijskih programa, a želja je brendirati fakultet tako što će od iduće fakultetske godine staviti dodatni naglasak na područja računarstva i informacijskih tehnologija. Promjene su neophodne kako bi se povećala prepoznatljivost fakulteta u akademskom i poslovnom okružju te kako bi se fakultet bolje prilagodio promjenama na sve dinamičnijem tržištu rada.

Broj studenata, kako je rečeno, neće se povećavati već će ostati na sadašnjih oko 2.000. Osim novog naziva, osigurana je i lokacija za gradnju buduće zgrade fakulteta u kampusu jer je najveći problem fakulteta to što sadašnji prostori na lokacijama u Ulici kneza Trpimira i u sveučilišnom kampusu ne zadovoljavaju ni približno potrebe za rad i razvoj fakulteta. Projekt će se aplicirati na europske fondove i očekuje se da će kroz nekoliko godina biti realiziran, piše Osijek031.com.

Podsjećamo, Sveučilište u Osijeku prošlog je mjeseca objavilo je upisne kvote za akademsku godinu 2016./2017. Ukupno će se upisivati 3.684 studenata, od čega 2.805 redovnih studenata, 812 izvanrednih, a 67 stranih državljana studenata. Na Elektrotehnički fakultet sljedeće akademske godine neće se upisivati izvanredni studenti.

Osim toga, Sveučilište je raspisalo Natječaj za izradu novog logotipa za Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek na kojem su se mogli natjecati kreativni studenti. Najbolja tri logotipa bit će nagrađena novčanim sredstvima.