Pretraga

Filozofski fakultet, jedan od najvećih u državi, objavio koliko se nastavnika i studenata cijepilo

A- A+

Filozofski fakultet u Zagrebu među svojim je studentima i zaposlenicima proveo anonimnu anketu o cijepljenju protiv korone.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet u Zagrebu | foto: srednja.hr

Na službenim stranicama Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljeni su rezultati ankete o cijepljenosti studenata i zaposlenika tog fakulteta.

Većina ih je zaštićena od virusa

Dvjema dozama već se cijepilo 54 posto studenata te čak 78 posto zaposlenika, do kse jednom dozom cijepilo nešto više od četiri posto zaposlenih te gotovo osam posto studenata. Istovremeno, anketa pokazuje i jedan zabrinjavajuć podatak; 22 posto studenata odgovorilo je da se nije cijepilo niti to planira, dok je među onima koji nisu cijepljeni, ali žele, nekih 13 posto studenata. Kod zaposlenika taj je postotak, u oba slučaja, puno manji i broji se u nekih šest do sedam posto.C

COVID-19 prema podacima iz ove ankete preboljelo je oko 29 posto studenata i 23 posto zaposlenika Filozofskog fakulteta. Nešto više do 12 posto studenata i zaposlenika preboljelo je koronu, ali se nakon toga cijepilo. Oni koji su imali bolest pa se nakon toga nisu cijepili među nastavnicima čine 7, a među studentima 14 posto. Iz navedenih su rezultata zaključili da neki oblik zaštite, bilo cijepljenjem, preboljenjem ili na oba načina, ima oko 77 posto studenata i 91 posto zaposlenika FFZG-a.

Izdvojeni članak
minista radovan fuchs

Uvođenje COVID potvrda u škole i fakseve odgođeno za utorak: Fuchs odgovorio što je sa studentima

Reprezentativan uzorak

Anketa čije smo rezultate upravo prezentirali provedena je anonimno među 4.954 studenata te 770 zaposlenika Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Provodila se ukupno tjedan dana, između 3. i 10. studenog ove godine.

Na anketu je ukupno odgovorilo 3.329 studenata i 574 zaposlenika te se iz toga, napominju s Filozofskog, može zaključiti da je istraživanje provedeno na relevantnom uzorku studenata i zaposlenika tog faksa. Cijeli dokument s rezultatima i grafovima pogledajte u dokumentu ispod.

(Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [158.87 KB]