Pretraga

Fuchs donio službenu odluku: Povećana minimalna studentska satnica za 2021.

A- A+

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je i službenu Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu. Minimalna satnica za studente od 1. siječnja iznosi neto 26,56 kuna po satu.

Studentski ugovor| foto: srednja.hr

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske u Narodnim novinama objavila Uredbu o visini minimalne plaće za 2021. godinu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na svojim mrežnim stranicama objavilo Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu. Tako će od 1. siječnja studentski minimalac iznositi neto 26,56 kuna po satu.

Inače, studentska satnica za 2020. iznosila je neto 25,39 kune po satu. Donesena Odluka predstavlja treće povećanje minimalne naknade od stupanja na snagu Zakona o obavljanju studentskih poslova.

Izdvojeni članak

Rad uz studiranje ima i neke dobre strane: Evo zašto biste trebali pronaći posao kad krenete na faks

Podsjetimo, prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, ministar za svaku kalendarsku godinu donosi odluku o iznosu minimalne naknade (neto) po satu. Minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće u Republici Hrvatskoj, sukladno posebnome propisu, podijeli sa 160.

U nastavku možete vidjeti službenu odluku MZO-a, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [38.12 KB]