Pretraga

Hrvatski studiji potpisali s HRT-om sporazum oko stručne prakse

A- A+

Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu potpisali su sporazum o suradnji. Sporazumom je dogovorena suradnja u organiziranju izvođenja dijela stručne prakse, ali i različiti studijski programi za studente.

Početkom svake akademske godine Hrvatski studiji zajednički će se dogovarati s Hrvatskom radiotelevizijom oko izvođenja stručne prakse te uskladiti broj studenata koje će televizija moći primiti na istu, prenosi HRT.

Izdašne donacije Hrvatske radiotelevizije

Izdvojeni članak

16 zaposlenika HRT-a dobilo otkaz zbog lažnih svjedodžbi i diploma

Novoizabrani v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić podržao je suradnju između televizije i zagrebačkog fakulteta, ali je i priznao da s nestrpljenjem očekuje zajedničke projekte. 

– Raduje me početak suradnje s Hrvatskim studijima jer je zadaća javnoga medijskog servisa, među ostalim, educirati javnost i poticati razvoj mladih. Ovim sporazumom stvaramo okvir i za neke nove mogućnosti suradnje, posebice za potrebe nastave i obrazovanja mladih novinara. Vjerujemo da ovime započinje naše dugo i uspješno partnerstvo te s nestrpljenjem očekujemo zajedničke projekte i aktivnosti, izjavio je Kovačić. 

U ime nove i uspješne suradnje Hrvatska radiotelevizija svojom je donacijom pomogla u opremanju radijskoga i televizijskoga studija koji će studentima komunikologije na tom fakultetu služiti za stjecanje praktičnoga znanja. Tako su budući komunikolozi bogatiji su opremom poput magnetoskopa, mikrofona, slušalica, tonskog miješala, CD-uređaja, zaslona, pojačala i zvučnika.

I voditelj Hrvatskih studija Josip Talanga zadovoljan je potpisanim sporazumom pa se nada da će se tako studenti bolje pripremiti za buduću karijeru. 

– Na ovaj će način obje ustanove ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako Hrvatska radiotelevizija dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno sudjelovati u radu i stjecati nova znanja te se tako i na najboljemu mjestu pripremati za buduću karijeru. Hrvatski studiji, pak, jasno pokazuju kako je u središtu našega nastavnog procesa student, koji mora tijekom studija steći dovoljno praktičnih znanja da mu radna okolina, jednom kada diplomira, ne bude nepoznanicom, nego okolinom koju u neku ruku poznaje i čijih je radnih procesa svjestan, zaključio je Talanga.