Pretraga

Iz MZOS-a konačno službeno potvrdili: e-potvrda o statusu studenta je vjerodostojna

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na svojim je službenim stranicama objavilo kako su zbog brojnih pritužbi oko neprihvaćanja e-potvrda o statusu studenta svim studentskim centrima proslijedili službenu Uputu o postupanju u slučaju neprihvaćanja istih. Svi centri dobili su jasnu uputu sa zamolbom da istu proslijede djelatnicima nadležnim u postupcima odlučivanja o studentskim pravima, kako bi je što prije počeli primjenjivati takvu potvrdu.

Izgleda da se ‘bura’ oko priznavanja e-potvrde o statusu studenta u Student servisima ne stišava ni mjesec dana nakon što smo objavili članak o tome. Nakon što smo objavili prvi članak, gotovo svi Student servisi naglo su počeli prihvaćati potvrde o statusu studenata preuzete iz sustava e-Građani. No, iz MZOS-a tek su sad dali službenu obavijest o pritužbama oko neprihvaćanja istih. Prema uputi iz MZOS-a, svi studentski centri moraju proslijediti nalog Ministarstva studentskim servisima.

MZOS nalaže jednostavne upute kako provjeriti status studenata

Izdvojeni članak

Student servisi naglo promijenili ‘politiku’ i sada priznaju potvrde iz sustava e-Građani

Ono što je već svima jasno, sada je službeno postalo jasno i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta: Potvrda o statusu studenta izdana preko sustava e-Građani jest vjerodostojni dokument. 

Tom bi obaviješću konačno trebalo biti jasno i studentskim servisima poput onog sisačkog koji su nam prije mjesec dana kazali kako još nisu dobili službeno odobrenje za prihvaćanje takvih potvrda. 

U uputi MZOS-a stoji da svi nadležni djelatnici vjerodostojnost potvrde mogu provjeriti na stranicama Sveučilišnog računarnog centra Srce. Također, svim se ustanovama iz sustava MZOS-a preporučuje jednostavniji i brži način provjere podataka o statusu studenta tako da se povežu na web servis informacijskih sustava ISAK i ISSP. Ovim se postupkom znatno pojednostavljuje i skraćuje postupak odlučivanja o pravima studenta.

Za navedene informacijske sustave, ustanove poput studentskog centra nužne su Ministarstvu uputiti Zahtjev za dodjelu prava pristupa web servisu informacijskih sustava ISAK-ISSP. 

Zahtjev za odobrenje suvremenih elektroničkih povezivanja ustanova šalje se nešto manje suvremenijim putem – poštom na adresu Ministarstva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap