Pretraga

Iznenađenje za početak nove godine: Na jednom od većih fakseva SC otvara kafić

A- A+

U narednim tjednima u klupe će se vratiti i studenti – prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nastava bi se većinski trebala odvijati kontaktno, uz prisutnost nastavnika i studenata na fakultetima. Studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu pritom će dočekati mala novost – SC otvara kafić u sklopu tog faksa.

Foto: Denis Gaščić

Osim predavanja i drugih studijskih obaveza, sastavni dio studentskog života druženje je s vršnjacima. Upravo to mnogima je nedostajalo tijekom proteklih semestara online nastave, ali stvari bi se uskoro mogle vratiti u normalu.

Prema preporuci HZJZ-a, nastava na fakultetima većinski bi se trebala odvijati uživo, a povratak u Zagreb i na faks trebao bi biti nešto ‘slađi’ studentima Filozofskog u Zagrebu. Studentski centar u Zagrebu ondje otvara kafić.
Kako nam kaže Hrvoje Stančić, o.d. prodekana za organizaciju i razvoj, kafić SC-a u sklopu Filozofskog otvara se u ponedjeljak ujutro.

– On će, za sada, nuditi pića po komercijalnim cijenama. U budućnosti se planira zatražiti dozvola i za prodaju prehrambenih proizvoda pa će se tako po njezinom pribavljanju u kafiću Filozofskog moći kupiti i sladoled na x-icu. Vjerojatno tek naredne godine, kaže nam kratko Stančić.