Pretraga

Jedan od najvećih fakulteta prelazi na online nastavu, trajat će najmanje dva tjedna

A- A+

Neki fakulteti već su uveli, a neki uvode obavezne COVID potvrde za pohađanje nastave. Filozofski fakultet u Zagrebu odlučio je, pak, od ponedjeljka prijeći na online nastavu. Osobe koje ulaze u fakultet morat će imati COVID potvrdu, koja je od ponedjeljka obavezna za sve javne i državne službenike.

filozofski fakultet

Glavni ulaz u zgradu Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Nadležne institucije najavile su od ponedjeljka, 15. studenog obvezu kontrole ulaza u sve javne ustanove u Republici Hrvatskoj radi suzbijanja širenja bolesti COVID-19. Istovremeno, a čovjek bi očekivao da se to mora dogoditi, nadležne nam službe nisu dostavile parametre za ponašanje u različitim iznimno nam nepovoljnim okolnostima, stoji u uvodu internog maila kojeg su od o.d. dekana Miljenka Jurkovića dobili studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Studenti se na faks vraćaju 29. studenog

Dalje piše, ‘da bi se izbjegle neugodne situacije pri obaveznoj kontroli 7.300 studenata i 750 zaposlenika’ te velikog broja polaznika centara za jezike, privremeno će se nastava na Filozofskom izvoditi online.

– Da bi se osigurali uvjeti za temeljitiju dezinfekciju svih fakultetskih prostora i dalo svima vremena za reguliranje njihova statusa s obzirom na najnovije protuepidemiološke preporuke i odluke, u suglasju s predstavnicima Sindikata Filozofskog fakulteta kao o.d. dekana donosim odluku da se od 15. do 26. studenog 2021. sva se nastava odvija isključivo online, piše u mailu o.d. dekana kojeg su dobili studenti.

Izdvojeni članak
covid potvrda

Zagrebački faks uvodi obvezne COVID potvrde i za studente, bez njih ne mogu na nastavu

Za ulazak u zgradu potrebna COVID potvrda

Filozofski će s kontaktnom nastavom nastaviti 29. studenog 2021., a sve službe fakulteta kao i Knjižnica rade redovito. Oni koji će htjeti ući na fakultet morat će pokazati COVID potvrde.

– Molim sve da budu pripravni na sve kontrole koje smo dužni provoditi, a koje nam nalažu nadležna tijela. Ujedno molim da pri ulasku u zgradu od 15. studenog svi imaju pripremljene COVID potvrde o cijepljenju, potvrdu o preboljenju i/ili pravovaljani negativni test (antigenski ili PCR, ne kućni test), a studenti i iksicu, piše u mailu obavijesti za studente Filozofskog.

O.d. dekana poručio je istim putem i da će fakultet svim zaposlenicima refundirati troškove testiranja obavljenih zaključno s 28. studenog, kao i da će se odlazak na cijepljenje tijekom radnog vremena smatrati opravdanim izostankom s posla do istog datuma.

Jedan od najvećih fakulteta prelazi na online nastavu, trajat će najmanje dva tjedna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap