Pretraga

Jedan od najvećih fakulteta u Hrvatskoj zbog epidemije studentima produžuje redovni status

A- A+

Studenti Filozofskog u Zagrebu, između ostalog, status studenata mogu izgubiti kada im istekne vrijeme dvostruko dulje od propisanog trajanja studija. No, prema novoj odluci faksa u to se neće uračunavati ljetni semestar ove godine.

predavanje, studenti

Foto: Edwin Andrade; Unsplash

Pravilnik o studiranju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu propisuje u kojem slučaju studenti gube status studenta. To je, između ostaloga, istekom vremena dvostruko duljeg od propisanog trajanja studija. U to vrijeme trajanja studija ne uračunava se vrijeme mirovanja obveza studenta.

Prema novoj odluci fakulteta, u vrijeme trajanja studija neće se zbog epidemije uračunavati ni ovogodišnji ljetni semestar.

– Zbog nastavka loše epidemiološke situacije studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojima bi sukladno Članku 16. stavak 1. točka 6. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim i integriranim studijima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Odluci Fakultetskog vijeća od 17. veljače 2021. godine status studenta prestao 30. rujna 2021. i to istekom vremena dvostruko duljeg od propisanog trajanja studija, ljetni semestar akademske godine 2020./2021., ne uračunava se u vrijeme trajanja studija zbog nemogućnosti da studenti izvrše svoje studentske obveze zbog proglašenja epidemije uzrokovane koronavirusom, stoji u obavijesti Filozofskog.

Dodaju, status studenta toj skupini studenata prestat će 29. veljače 2022. godine, naravno, ako prije navedenog datuma ne završe studij.