Pretraga

Jedna skupina studenata i ove će godine imati pravo na besplatan dom

A- A+

Smještaj studenata u domovima djelomično s 200 kuna sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ostatak do komercijalne cijene plaćaju studenti. Tu razliku u cijeni ni ove godine neće plaćati studenti s potresom pogođenog područja.

Foto: Studentski centar Rijeka

Kao i prethodnih godina, subvencija Ministarstva za stanovanje u studentskom ili učeničkom domu te kod privatnog stanodavca iznosit će 200 kuna, a ostatak plaćaju studenti.

Potrebno je dokazati da su nekretnine neuporabljive

Iznimka će i ove godine, kako je bilo i u prošlom semestru, biti studenti čiji je dom stradao u potresu.

– U skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom,
Ministarstvo će u potpunosti snositi troškove stanovanja u studentskim i učeničkim domovima redovitih studenata koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2021./2022., a koji imaju prebivalište na području gradova i općina Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije i koji mogu studentskome centru ili učeničkome domu dokazati da su im nekretnine na adresi njihova prebivališta oštećene u potresu označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo, piše u odluci Ministarstva.

Izdvojeni članak

Pojedini studenti ostali bez mjesta u domu jer nisu rezervirali smještaj, spuštena bodovna granica u Splitu

SC Rijeka objavio što je potrebno dostaviti za ostvarenje besplatnog smještaja

Studentski centar u Rijeci ovih je dana objavio što je potrebno dostaviti u SC kako bi studenti s navedenog područja ostvarili pravo na nadvedeni smještaj. To su:

  •  izjava
  • fotografije nekretnine na čijoj adresi korisnik smještaja ima prijavljeno prebivalište
  • uvjerenje o prebivalištu studenta
  • drugi dokumenti koji se mogu uzeti u razmatranje: odluke, potvrde, rješenja itd.

– Na priloženim fotografijama se jasno mora vidjeti kućni broj i naljepnica na nekretnini koja dokazuje da je nekretnina oštećena u potresu i označena kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo. Navedeno je potrebno dostaviti do 10. listopada 2021. godine putem poruke elektroničke pošte na adresu: [email protected]. Studenti koji će pravo na subvencionirano stanovanje ostvariti naknadno (po listi čekanja), moći će nakon ostvarenja prava na subvencioniranog stanovanja pristupiti dokazivanju da im je nekretnina oštećena u potresu i označena kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo i to dostavom istih dokumenata kao što je navedeno u tekstu iznad, obavještavaju iz Studentskog centra Rijeka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap