Pretraga

U jeku natječaja za smještaj u domove, SC se sjetio da je studentima potrebna još jedna potvrda

A- A+

Prijave za smještaj u zagrebačke studentske domove započele su još 28. lipnja, a završavaju 27. srpnja. Mnogi studenti su ispunili obveznu online prijavu te osobno predali dokumente, kada se, usred trajanja natječaja, na stranicama Studentskog centra pojavila obavijest o još jednoj potvrdi koju studenti moraju predati oni koji žele ostvariti bodove temeljem braniteljskog statusa roditelja. Radi se o potvrdi o statusu branitelja roditelja od najmanje 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru. Neki su studenti već otišli iz Zagreba, pa ih je prekasna reakcija SC-a iznervirala.

foto: Ivan Božić/ srednja.hr

Dva tjedna nakon što je objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu, na stranicama Studentskog centra osvanula je informacija o novom uvjetu i papiru koje mora ostvariti/predati dijete roditelja branitelja. Prema toj obavijesti, studenti koji ostvaruju prava na dodatan broj bodova, dužni su dostaviti potvrde o statusu branitelja roditelja od najmanje 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Potvrda o statusu roditelja branitelja zbunila studente koji su već predali dokumentaciju

Izdvojeni članak

SC u Zagrebu izdao važnu obavijest za sve brucoše koji se prijavljuju na natječaj za studentske domove

Takvo pravilo ne spominje se u natječaju, a SC ga je objavio nakon što su neki studenti već poslali prijavu i predali potrebnu dokumentaciju koja im je prihvaćena. Budući da su otišli iz Zagreba, sada se moraju vraćati isključivo zbog jednog papira na koji je SC zaboravio.

Studenti koji su nam se javili kažu da im nije jasno zašto je SC naknadno zatražio još jednu potvrdu o statusu roditelja branitelja s uvjetom od najmanje 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru. Na naš upit o tome zašto se na to nije ranije uputilo studente nego tek sada kada su već mnogi studenti poslali dokumentaciju koja im je prihvaćena kao validna, SC odgovara tumačenjem Ministarstva branitelja na pitanje ‘koje potvrde studenti trebaju dostaviti sukladno čl.126 Zakona o hrvatskim braniteljima’.

Tumačenje Ministarstva branitelja koje smo dobili od SC-a možete pročitati na kraju teksta.

Izdvojeni članak

Objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu

Online prijava ne smanjuje komplikaciju jer studenti i dalje moraju osobno predati dio dokumentacije

Prijave na natječaj odvijaju se online, ali dio dokumentacije potrebno je predati osobno na adresi Savska cesta 44. Umjesto da online prijava konačno olakša studentima, jedan sugovornik govori nam kako je ustvari sve iskomplicirano jer se dobar dio potvrda i dalje mora predati osobno.

Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja za Smještaj u zagrebačkom SC-u, objašnjava nam da su povezani s Poreznom i e-maticom, tako da podatke o primanju svakog člana obitelji povlače sukladno podacima koje dostavi student sudionik natječaja u web prijavi. Ostale dokumente ne mogu ‘povući’, pa ih studenti moraju donijeti osobno.

Tumačenje Ministarstva branitelja koje nam je dostavio SC pročitajte u nastavku. Naglasimo još da SC nije precizno odgovorio na naš upit o tome zašto se o ovoj potvrdi studente nije obavijestilo na vrijeme, već su samo poslali ovo tumačenje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download