Pretraga

Još jedan grad ovog mjeseca dobiva studentski dom: Najavili i pokretanje studija za sve ljubitelje kriminalistike

A- A+

Na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru izvode se studij Trgovine, Upravni studij te, u posljednjih nekoliko godina među maturantima izrazito popularan, studij Fizioterapije. Dobra vijest za sve studente toga grada jest da se od ovoga mjeseca otvaraju vrata novog studentskog doma. Uz to, najavljeno je i pokretanje novog studijskog smjera.

Screenshot: Google Maps

Kako je najavljeno na jučerašnjem obilježavanju dana Veleučilišta Lavoslav Ružička, ova će godina studentima biti posebno bitna, budući da se tijekom rujna otvaraju vrata prvog studentskog doma u Vukovaru.

Izdvojeni članak

Zagrebački SC objavio konačnu listu studenata koji su dobili dom i jednokrevetnu sobu, ovaj put bez skrivanja imena

– Otvorenje je trebalo biti danas, no nužno je još riješiti administrativne poslove oko uporabne dozvole i nadam se da će to biti gotovo za 15-ak dana. U utorak ćemo od 11 do 16 sati imati dan otvorenih vrata kako bi učenici, studenti i građani mogli doći i pregledati nove prostorije. Po projektu smo do kraja rujna dužni organizirati i završnu konferenciju te se nadam kako ćemo se nakon tehničkog pregleda usuglasiti s političarima i prirediti svečanost otvorenja novosagrađenoga objekta, riječi su dekana Mirka Smoljića, koje prenosi Glas Slavonije.

Ipak, studenti u Studentski dom ‘Leopold’ ne mogu useliti odmah, već će datum useljenja biti utvrđen naknadno. Dekan je do kraja rujna obećao raspisati natječaj za smještaj studenata. Prema najavama prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji, dom bi trebao imati ukupno 108 ležajeva, a ukupno na Veleučilištu studira njih otprilike 950. Dvokatna zgrada doma imat će niz popratnih sadržaja, poput zajedničkih prostorija i sportskih terena.

Glas Slavonije piše i kako je Veleučilište apliciralo na Europski socijalni fond vezano za izradu studijskih programa u okviru visokog obrazovanja. Predloženo je financiranje izrade studijskog programa koji bi se vezao na ekonomski odjel trgovine.

– Usto bismo napravili i nastavak na stručni studij javna uprava. Pravni fakultet u Osijeku ima 4. i 5. godinu, a mi bismo napravili inovativni studijski program čiji je radni naziv Sigurnost pograničnih područja, gdje bi titula bila specijalist kriminalistike, kazao je dekan Smoljić za Glas Slavonije i istaknuo kako je u Vukovaru i dalje problem nedostatak aktivnosti za ispunjavanje slobodnog vremena studenata.

Još jedan grad ovog mjeseca dobiva studentski dom: Najavili i pokretanje studija za sve ljubitelje kriminalistike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap