Pretraga

Zagrebački SC objavio konačnu listu studenata koji su dobili dom i jednokrevetnu sobu, ovaj put bez skrivanja imena

A- A+

Studentski centar u Zagrebu objavio je konačnu listu studenata koji su ostvarili pravo na smještaj u zagrebačkim studentskim domovima. Osim konačne rang liste, objavljena je i lista studenata koji su zbog zdravstvenih problema ostvarili pravo na jednokrevetne sobe. Za razliku od privremene, nova i konačna lista dobitnika sadržava imena studenata.

Foto: Srednja.hr

Zagrebački Studentski centar objavio je konačnu listu studenata koji su nakon žalbenog roka ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima. Bodovna granica i po završetku žalbenog roka ostala je 1.362 boda, a pravo na smještaj po objavi konačnih rezultata ostvarilo je ukupno 6.816 studenata.

Ovoga puta bez skrivanja identiteta

Izdvojeni članak

Što i koga skriva SC Zagreb? Studentima koji su dobili smještaj u domovima nisu objavili imena

– U tijeku je postupak rješavanja prigovora koji su uvjetno riješeni. Uvjetna rješenja prigovora dana su studentima koji trebaju donijeti određeni dokument kojim dokazuju tvrdnje iz poslanog prigovora. Sukladno tome, još će određeni broj studenta ostvariti pravo na smještaj u dom. Useljenja u studentske domove traju do 10. listopada, poručuju iz SC-a.

Ove godine privremena lista nije sadržavala imena dobitnika, o čemu smo opširno izvjestili. To nije bilo u skladu s Pravilnikom Ministarstava koji nalaže da se uz rezultat objave ime i prezime studenta, naziv visokog učilišta, broj ECTS bodova u tekućoj godini, broj ostvarenih bodova na natječaju i slični važni podaci. I Agencija za zaštitu osobnih podataka potvrdila je kako su se spomenuti podaci trebali javno objaviti, radi transparentnosti i kontrole raspolaganja javnim sredstvima.

Kada smo zbog ovog propusta kontaktirali SC, ondje su se pokušali opravdati pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka, iako su drugi studentski centri javno objavili imena studenata koji ostvaruju pravo na dom. U konačnici je, kako je kazao sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak ‘radi transparentnosti’, SC ipak odlučio ispraviti ovu manjkavost.

U dokumentu u nastavku možete vidjeti konačan popis studenata koji su ostvarili pravo na smještaj u nekom od četiri zagrebačka studentska doma.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Pravo na jednokrevetne sobe

Uz objavu konačne ljestvice dobitnika, Studentski centar objavio je i popis studenata koji su ostvarili pravo na jednokrevetnu sobu. Takvih je ukupno 54.

– Studenti/ce u jednokrevetne sobe useljavaju s potvrdom nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. A. Štampar”. Studenti/ice koji su ostvarili smještaj u jednokrevetne sobe studentskih domova mogu podići potvrde radnim danom od 13 do 14 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, u Studentskoj ambulanti (soba 6), Mirogojska 16. Potvrda se naplaćuje 100,00 kuna. Pravo na useljenje traje do 10. listopada, kažu u SC-u.

U nastavku se nalaze liste studenata i studentica (odvojene) koji su ostvarili pravo na jednokrevetne sobe.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download