Pretraga

Medicinski fakultet prelomio: Sva nastava ide online, čak i dio vježbi

A- A+

Uslijed naglo pogoršane epidemiološke slike, kojoj već danima svjedočimo, Medicinski fakultet donio je odluku o prelasku na online nastavu. Sva će se predavanja iz svih studija na fakultetu izvoditi na daljinu, a isto će biti s vježbama na kolegijima iz pretklinike koji se održavaju prve tri godine studija medicine. Kliničke vježbe izvodit će se prema planu s ne više od dva studenta po grupi, uz striktno držanje protokola.

Medicinski fakultet/ foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Još jedan zagrebački fakultet, onaj Medicinski, uslije loše epidemiološke situacije donio je odluku o prelasku na online nastavu. Odluka stupa na snagu danas i vrijedi iduća dva tjedna.

Kliničke vježbe s dva studenta po grupi

Od danas, na svim studijima Medicinskog fakulteta predavanja i seminari održavat će se isključivo online, a isto će biti i s vježbama na pretkliničkim predmetima. Uživo, u strogo kontroliranim uvjetima s najviše dva studenta po grupi održavat će se kliničke vježbe. Tu će se posebno pridržavati protokola kliničkih zdravstvenih ustanova, a studenti će prolaziti obveznu trijažu prilikom ulaska.

Izdvojeni članak

Boras poslao nove preporuke fakultetima: Morate biti spremni za online nastavu u potpunosti!

Osim toga, studenti se nakon odrađenih vježbi neće smjeti zadržavati na u prostorima klinike. Kliničke vježbe ići će tek iznimno online i to samo ako dođe do zaraze većeg broja zdravstvenih djelatnika. Odlukom se preporuča i da se svi ispiti odgode dva tjedna. U slučaju da se ipak organiziraju, održat će se kao što je to bio slučaj u ljetnim ispitnim rokovima – maksimalno dva studenta i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. To se prvenstveno odnosi na nošenje maski i održavanje međusobnog razmaka od 2 metra.

Podružnice faksa, zavodi i tajništvo svoj će rad, stoji u Odluci, organizirati na način da svaki zaposlenik boravi sam u uredu gdje je to moguće, a gdje to nije moguće preporuča se radu dvije smjene ili rotacijski – jedan zaposlenik tjedan dana u uredu, a drugi tjedan od kuće.

Cijelu odluku dekana Medicinskog fakulteta Marijana Klarice možete vidjeti u dokumentu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download