Pretraga

Ministarstvo donijelo odluku o dodjeli STEM stipendija: Izašao novi popis studija za koje se dijeli

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove će godine dodjeljivati stipendije studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Prema službenoj odluci koju je potpisao ministar Radovan Fuchs, dodijelit će se 3.400 stipendija. Izašao je i ažurirani popis studija čiji studenti mogu konkurirati za ovu stipendiju.

Foto: Srednja.hr

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ovih je dana donio odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima za akademsku godinu 2021./2022. kojom se propisuje broj te vrste državne stipendije te razdoblje za koje se stipendije dodjeljuju. Kao i prethodnih godina, dodjeljivat će se 3.400 ovih stipendija i to za razdoblje od listopada 2021. do lipnja 2022. godine. Iznos ostaje isti 1.200 kuna mjesečno za devet mjeseci akademske godine, dakle 10.800 kuna godišnje.

Uz odluku o dodjeli stipendije za ovu akademsku godinu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je ažuriranu inačicu Izvatka studijskih programa u STEM područjima znanosti u svrhu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022.

–  Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti sadrži samo one studijske programe čiji studenti mogu konkurirati za ostvarivanje prava na državnu stipendiju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti, napominju iz Ministarstva.

Treba napomenuti kako je nedavno donesen novi Pravilnik o dodjeli STEM stipendije. Za ovu stipendiju neće biti natječaja, nego Ministarstvo automatski prepoznaje potencijalne korisnike stipendije te ih o tome obavještava mailom. Prvi mail kojeg će studenti dobiti od njih će tražiti da provjere svoje podatke u posebnoj aplikaciji STEM stipendije jer će temeljem tih podataka biti rangirani na listama za dodjelu stipendije. Prema novom pravilniku, MZO će studentima poslati mailove za provjeru podataka najkasnije do 5. studenog te će studenti imati pet dana da provjere svoje podatke. Detaljno novi pravilnik o STEM stipendijama možete proučiti ovdje.

U nastavku se nalazi ažurirani popis studija čiji studenti mogu konkurirati za STEM stipendiju. Napomena: ako vam lista nije vidljiva, osvježite stranicu.