Pretraga

Ministarstvo objavilo iznos minimalne satnice za studente u 2022., značajno je porasla

A- A+

Nakon najave da raste minimalna plaća u Hrvatskoj, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je i službenu odluku o minimalnoj studentskoj satnici u 2022. Ona će iznositi 29,30 kuna.

Foto: srednja.hr

Proteklog mjeseca Vlada je na sjednici izglasala povećanje minimalne neto plaća u Hrvatskoj s 3.400 kuna na 3.750 kuna neto, dok ona u brutu iznosi 4.687,50 kuna.

Za bruto minimalac vezana je i studentska minimalna satnica te je danas Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo i službenu odluku kako će od 1. siječnja 2022. godine ‘studentski minimalac’ po satu iznositi 29,30 kuna neto.

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, minimalna studentska satnica izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće u Republici Hrvatskoj, sukladno posebnome propisu, podijeli sa 160. Podsjetimo, minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu za 2021. godinu iznosi 26,56 kuna.

Službenu odluku o minimalnoj satnici koju potpisuje ministar Fuchs možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [43.16 KB]