Pretraga

Na zagrebačkom faksu uvodno predavanje za dio brucoša već ovaj tjedan, nastava kreće idući

A- A+

I dok nastava za učenike započinje već idućeg tjedna, većina studenata još nekoliko tjedana neće u klupe. No, to ne vrijedi za brucoše Biološkog odsjeka zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta – uvodno predavanje za njih se održava već ovaj tjedan, a nastava započinje idući.

Ilustracija: Unsplash

Za studente prve godine Biološkog odsjeka na zagrebačkom PMF-u uvodno predavanje održat će se već ovoga tjedna, 2. rujna u 10 sati, obavijestili su s fakulteta.

Uvodno predavanje bit će online

Predavanje će biti online, preko Teams platforme, a s fakulteta poručuju da će kratke upute o tome kako pristupiti sastanku biti poslane na službene studentske e-mail adrese.

– Sastanak će biti sniman i svi materijali bit će dostupni za one koji iz bilo kojeg razloga ne budu mogli prisustvovati u realnom vremenu. Veselimo se našem prvom zajedničkom susretu i jedva čekamo početak nove akademske godine, poručili su kratko s Biološkog odsjeka PMF-a.

I dok većini studenata nastava započinje krajem rujna ili početkom listopada, za studente prve godine preddiplomskog studija biologije i molekularne biologije te integriranog studija biologije i kemije (nastavnički) planirani početak nastave pomaknut je, radi izvanrednih uvjeta nastalih zbog građevinske obnove potresom pogođenih zgrada Biološkog odsjeka, na 6. rujan 2021. godine.

– Molimo studente da prate web stranicu Biološkog odsjeka, svoje službene e-mail adrese i društvene mreže kako bi bili informirani o eventualnim promjenama planova i detaljnim uputama oko početka nastave, poručuju s PMF-a.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

Ministar Fuchs izdao preporuke za nastavu na fakultetima: Stižu velike promjene u odnosu na lani

Nastava će ići uživo, s PMF-a preporučili cijepljenje

Na 1. godini diplomskih studija PMF-a nastava bi trebala započeti 11. listopada, a na svim ostalim studijima 4. listopada.

S PMF-a su priopćili i da će se nastava u idućoj akademskoj godini izvoditi kontaktno prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Iz tog razloga preporučujemo svim zaposlenicima i studentima Fakulteta cijepljenje radi zaštite od zaraze virusom COVID-19, piše u obavijesti PMF-a.

Podsjetimo, ovih dana Ministarstvo je fakultetima poslalo dopis u kojemu od fakulteta traži povratak na klasičan kontaktni oblik izvođenja visokoškolske nastave kakav je postojao i prije pandemije. Ako žele i dalje držati nastavu online, kaže moinistar Radovan Fuchs, fakulteti moraju tražiti posebnu dozvolu za to. Više o uputama za fakultete čitajte ovdje.