Pretraga

Ministar Fuchs izdao preporuke za nastavu na fakultetima: Stižu velike promjene u odnosu na lani

A- A+

Ministar Fuchs sveučilištima i fakultetima uputio je dopis u vezi nastave u novoj akademskoj godini. Ako žele i dalje držati nastavu online, kaže, moraju tražiti posebnu dozvolu za to.

radovan fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs
Foto: Denis Gaščić, srednja.hr

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u petak je uputio dopis visokim učilištima vezano za održavanje nastave u novoj akademskoj godini.

Povratak na klasično

Odmah na početku ističe da se lani, unatoč trudu fakulteta da nastava bude na razini, nije uspjela zadovoljiti kvaliteta obrazovnog procesa koju pretpostavlja fizički oblik nastave. Nakon toga iznio je preporuke za održavanje nastave u nadolazećoj akademskoj godini koja kreće za mjesec dana.

– Imajući u vidu pozitivne okolnosti koje sigurno donosi i mogućnost cijepljenja nastavnika i studenata, važno je u akademskoj godini 2021./2022. vratiti se na klasičan kontaktni oblik izvođenja visokoškolske nastave kakav je postojao i prije pandemije, ističe ministar Fuchs te na kraju priopćenja napominje javnim i privatnim učilištima da nastavu moraju izvoditi kontaktno, u skladu s akreditacijom koju imaju.

Izdvojeni članak

Službeno izašle nove mjere za škole: Donosimo dokument sa svim promjenama

Ako hoće online, trebaju dozvolu

U istom dopisu ministar pojašnjava kako bi za bilo kakvo daljnje održavanje nastave u online okruženju bila potrebna druga vrsta akreditacije od ove koju trenutno za svoje programe imaju visoka učilišta.

– Drugim riječima, ako visoko učilište odluči izvoditi online studijske programe, za to mora podnijeti zahtjev Nacionalnom vijeću za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj te dobiti suglasnost navedenoga tijela koje će tu suglasnost izdati samo u slučaju da je online studij pozitivno ocijenjen u postupju vrednovanja koje provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje, stoji u Fuchsovom dopisu koji u cijelosti možete pročitati u dokumentu ispod.

(Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [144.34 KB]