Pretraga

‘Njena želja za znanjem uvijek će biti naša inspiracija’: Nakon teške bolesti preminula studentica Ekonomskog u Splitu

A- A+

U Zagrebu je nakon teške bolesti u 26. godini života preminula studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu, Melanija Mešić. Bila je prva Romkinja koja je upisala studij na Sveučilištu u Splitu.

Melanija Mešić| foto: Instagram

Kako piše Slobodna Dalmacija, u petak je preminula Melanija Mešić, 26-godišnja studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu i prva Romkinja koja je upisala studij na tom Sveučilištu. Pomoću društvenih mreža, najviše Tik Toka, njena je priča o borbi s leukemijom obišla Hrvatsku. U videima koje je snimala iz svoje bolničke sobe pratitelji su mogli vidjeti kako izgleda svakodnevica gotovo uvijek nasmijane Melanije.

Da ima leukemiju otkrila je godinu dana nakon što je upisala faks, a tada joj je stariji brat transplantacijom krvotvornih matičnih stanica pružio novu priliku za život, piše Slobodna Dalmacija. No, bolest se vratila, a nedavno je Melanija imala još jednu transplantaciju, ali je vlogu na Tik Toku kazala kako se osjeća okej te da će joj trebati vremena za oporavak. Na žalost, to je bio njen posljednji video.

@melanija31Hvala PRIJE MOJE ❤️ ##fypシ ##tiktok ##balkan ##leukemia♬ original sound – Melanija Mešić


– Naša hrabra i uvijek nasmijana Melanija od samog upisa na nas fakultet simbol je humanosti te društveno odgovorne i angažirane osobe, a njena želja za znanjem uvijek će biti naša inspiracija. Iskrena sućut obitelji, poručili su putem Facebooka s Ekonomskog u Splitu.