Pretraga

Nova prilika: Studenti na ovom fakultetu po prvi put mogu obavljati stručnu praksu

A- A+

Studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu po prvi put imat će priliku obavljati stručnu praksu u sklopu istoimenog kolegija. Naime, kroz društveno korisno učenje studenti će u razdoblju od dvije godine moći raditi u nekoj udruzi.

Sveučilište u Splitu|foto: srednja.hr

Društveno korisno učenje označava konkretno rješavanje društvenih problema uz pomoć znanja i vještina stečenih tijekom studiranja, a studentima bi trebalo donijeti osjećaj da čine nešto dobro i korisno. Upravo će na taj način studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu po prvi puta imati priliku obavljati stručnu praksu u sklopu novootvorenog kolegija Stručna praksa

Izdvojeni članak

Društveno korisna nastava na zagrebačkom faksu: Kad izađu iz učionice, ovi studenti uče i rade puna srca

Kolegij je svečano otvoren 27. veljače, a na događaju su prisustvovali profesori Ekonomskog fakulteta, studenti i predstavnici splitskih udruga uključeni u projekt „Centar za društveno korisno učenje“, u sklopu kojeg se i postiglo integriranje programa društveno korisnog učenja u kolegij.

Nositelj projekta je Klub mladih Split, a partneri su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu i udruge Srce, Naša dica, MoSt i TOMS. Sve navedene udruge rade s marginaliziranim i ranjivim skupinama, a zahvaljujući ovom projektu studenti će imati priliku sudjelovati u podizanju kvalitete njihova djelovanja i kreiranju inovativnih alata za rad, kao i u pokretanju akcija koje će za cilj imati senzibiliziranje javnosti za poteškoće s kojima se spomenute skupine suočavaju.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta je dvije godine.

Studenti će se okušati u radu u područjima marketinga, event managementa, financija, održivog razvoja, izrade poslovnog modela i financijskog plana društvenog poduzeća i slično.

O projektu

Projekt „Centar za društveno korisno učenje“ sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Ukupna vrijednost projekta je 1.197.396,37 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.017.786,91 kuna.

 

sveučilište u splitu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap