Pretraga

Nova prilika za buduće studente-vojnike: Otvoren javni natječaj za prijem 40 kandidata u kadetsku službu

A- A+

U jesenskom upisnom roku u kadetsku službu u akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta bit će primljeno do 40 kandidata upisanih na prvu godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Vojnog vođenja i upravljanja. MORH je danas otvorio natječaj, a rok za podnošenje prijava je 11. kolovoza 2018.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je danas javni natječaj za prijam u kadetsku službu u akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta u jesenskom upisnom roku. Bit će primljeno do 40 kandidata/kinja upisanih na prvu godinu preddiplomskog sveučilišnog studija vojnog vođenja i upravljanja Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za podnošenje prijava je 11. kolovoza 2018.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Izdvojeni članak

Nećemo u vojsku, nego u školu: Donosimo listu vojnih objekata koji su pretvoreni u škole, fakultete te studentske domove

Kandidati/kinje za kadete/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji se u propisanom postupku elektronički prijave Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij u roku navedenom u ovom natječaju, Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak. U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 13/14, 134/15 i 138/15).

U kadetsku službu primaju se kandidati/kinje koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u drugom upisnom roku u rujnu 2018. Oni koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja, početkom rujna 2018. godine bit će upućeni na pripremni kamp.

Sve informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814, te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

Javni natječaj za prijem u kadetsku službu u cijelosti možete pročitati OVDJE.