Pretraga

Ovaj dečko je advent donio na Savu: Pogledajte kako je magično uredio svoju studentsku sobu

A- A+

Ove godine je ukinut advent, barem u festivalskom smislu. Gradovi nisu ispunjeni kućicama na kojima se prodaju kuhano vino i fritule, no to ne znači da je blagdanski ugođaj u potpunosti nestao. Dapače, možda je jači no ikad do sad. Pogotovo u najvećem studentskom domu, na Savi.

Unsplash

Studentski dom Stjepan Radić, znan pod imenom ‘Sava’ dom je za otprilike četiri tisuće studenata. I dok je broj studenata koji su u svojim sobama sasvim sigurno manji no inače, duh Save i dalje živi. Poznata kao najbolje mjesto za zaista doživjeti studentski život.

Studenti su oduvijek bili snalažljivi (kako bi inače preživjeli studentski život?), no ove godine su nadmašili sami sebe. Pandemija svima teško pada, no onima (nama) koji smo u cvijetu mladosti, posebno je teško. Ne zato što je nešto drugačije, već zato što je nama uvijek najteže.

Izdvojeni članak

Uvode se propusnice: Božinović odgovorio na pitanje što će biti sa studentima

I dok neki samo kukaju, ima i onih koji se potrude napraviti nešto kako bi poboljšali situaciju. Jedan od njih je i naš sugovornik, student koji je ove godine advent donio na Savu. Iako većina studenata na neki način ukrasi svoju sobu, rijetko tko ide u ekstreme kao naš sugovornik.

– Obožavam Božić i cijelo ovo vrijeme oko blagdana – svake godine sam uređivao sobu kada sam ostajao u domu u dvanaestom mjesecu, ali evo ove godine smo cimi i ja odlučili da uzimamo titulu najljepše uređene sobe na savi (nadamo se da smo i uspjeli). Cimer i ja nismo sve odjednom uredili već svaki dan po malo kada bi uhvatili vremena pa se uređivanje rastegnulo na nekoliko dana, evo čak sam i danas ubacio neke nove ukrase, otkrio nam je student koji je odlučio ostati anoniman, no svima je dobro znan.

Video uređene sobe podijeljene u Facebook grupi Save je skupio više od dvije tisuće reakcija, hrpu komentara i naravno opće oduševljenje stanara, ali i onih koji inače nisu na Savi.

– Definitivno su hit ukrasi u sobi uz, kako posjetitelji kažu, vrhunsko vino. Nisam očekivao da će baš toliko pozitivne reakcije biti. Što se same atmosfere na Savi tiče, mislim da se nije puno promijenila od prijašnjih godina. Druženja su u nešto manjoj mjeri, ali duh Save i dalje živi. Sve u svemu jako sam se iznenadio s adventom, došlo je do to mjere da sobu dođu pogledati čak i ljudi koji nisu u domu, pohvalio nam se L. T. (22).

Najveći hit na Savi (a zaista postoji kvalitetna konkurencija) je ove godine možda i najveći hit u Zagrebu. Pretjerivanje na stranu (ili?), u ovim teškim vremenima su upravo ovakve stvari one koje dižu opći moral. Naravno, sve uvijek poštujući mjere.

– Nosimo se s mjerama zasad, držimo se preporuka koje su nam zadane. Nisu dozvoljena druženja u mjeri kako su bila do pandemije, ali i to se preživi. Zgoda ima stvarno puno, nikad previše, ali čak ima i takvih koje nisu previše za javnost. Mislim da bi studentski dani u domu svima trebali ostati zauvijek u sjećanju, poručuje naš  sugovornik.

Iako su blagdani tek pred nama te ih još moramo proživjeti u ovim novim okolnostima, jedno je sigurno – dokle god ima ovakvih ideja i malih radosti, sve će biti u redu (nadajmo se).

Ovaj dečko je advent donio na Savu: Pogledajte kako je magično uredio svoju studentsku sobu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap