Pretraga

Ovako je sinoć izgledala velika menza: Organizirali svečanu večeru za 400 studentica

A- A+

Protekle srijede obilježen je Dan žena, a tom prigodom Studentski centar u Splitu organizirao je svečanu večeru za 400 studentica. Za studentice je pripremljen i poseban meni na kojem su se, među ostalim, našla jela poput soparnika, tartova od slanutka, marinirani lungić, lignje na dalmatinski, istarski fuži s tartufima i slično. Meni, koji bi inače u restoranu koštao četrdesetak eura studentice su preko iksice platile samo sedam.

I ove je godine Studentski centar u Splitu organizirao posebnu večeru za studentice povodom Dana žena u velikoj menzi na Kampusu.

‘Pri upisu na sveučilište nisam očekivala da će to biti na ovakvoj razini’

Svatko tko je sinoć ušao u ovaj studentski restoran uopće nije mogao steći dojam da je riječ o menzi – postavljeno je mnoštvo lampica, okrugli stolovi i svijećnjaci. Na večeru je stiglo oko 400 splitskih studentica.

– Prelijep je ambijent, predivna atmosfera i super društvo, rekla je Martina, studentica četvrte godine FESB-a.

Kako je priopćeno iz Studentskog centra Split, večera je privukla i mnoštvo brucošica koje se po prvi puta susreću s ovakvim ambijentom u jednom restoranu studentske prehrane.

– Pri upisu na sveučilište nisam očekivala da će to biti na ovakvoj razini. Vidjela sam da se u restoranu organiziraju različiti događaji, ali ovakvo uređenje me oduševilo, riječi su brucošice Marine s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Izdvojeni članak
studenti ruže

Studenti dijelili ruže tetama u menzi: ‘One to zaslužuju jer su uvijek vedre, nasmijane i fino kuhaju’

Poseban meni u vrijednosti od 40 eura studentice su preko iksice platile samo sedam

Kako navode iz SC-a Split, studentice je dočekao koktel dobrodošlice, a hrana je bila poslužena na četiri izložbena stola. Hladnu platu je činio pršut, sir, soparnik, panceta te tartovi od slanutka, tunjevine, povrća i sira, dok se od toplih jela moglo birati od mariniranog lungića s njokima, liganja na dalmatinski način s palentom i crnog rižota pa sve do rolanog batka punjenog sirom i pancetom, istarskih fuža s tartufima i šarenih njoka sa sirom. Ništa skromniji nije bio ni slatki stol sa širokom lepezom kolača i torti. Večeru vrijednosti 40 eura, studentice su uz iksicu platile samo sedam eura.

– Sva je hrana odlična, ali bih posebno izdvojila fuže s tartufima. Njih baš volim. Još da čujemo glazbu da doživljaj bude potpun, kazala je studentica Marija s KBF-a na što joj je kolegica za stolom dobacila da je ‘za sedam eura i bez glazbe dobro’.

Ipak, nakon hrane se na binu popeo RaptorX band koji je večer otvorio s par sentiša, ali su ubrzo ubacili u veću brzinu pa su studentice dobro zagrijale plesni podij.

Večera za Dan žena u menzi na Kampusu Split
Share via
Copy link
Powered by Social Snap