Pretraga

Popularni studij psihologije pokreće se na još jednom faksu, od sveučilišta dobili dodatan prostor

A- A+

Kada je riječ o prošlogodišnjim upisima, u najpopularnije studije među maturantima ulazi psihologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Studij psihologije dogodine se pokreće i na Filozofskom fakultet u Splitu, najavljeno je ovog četvrtka. Danas je, naime, održana svečanu primopredaja zgrade Poljičanka odakle je Rektorat Sveučilišta u Splitu iseljen, a prostorije su pripale Filozofskom fakultetu.

Foto: Pixabay

Na Filozofskom fakultetu u Splitu uskoro se pokreće jedan od najpoželjnijih studija među maturantima – psihologija. Najavljeno je to danas na primopredaji zgrade Poljičanka. Rektorat Sveučilišta u Splitu iselio je iz te zgrade, a prostorije su pripale upravo Filozofskom fakultetu. Time će Filozofski, koji je od svog osnutka djelovao na više različitih lokacija, na ovaj način riješiti svoje prostorne probleme i konačno će imati osiguran jedinstven prostor.

– Primopredaja kojom će Rektorat prepustiti preostalih 40% prostora zgrade odnosi se i na pripadajuću opremu i namještaj koji će u cijelosti koristiti Filozofski fakultet. Radi se o jednoj od naših najpropulzivnijih sastavnica na kojoj su pokrenuti novi studijski programi, a od dogodine kreće i studij psihologije. Također, imaju mnoge međunarodne ugovore o suradnji, kao najnoviji s Italijom, odnosno Rimom, Izraelom, Njemačkom… Svima koji upravo u tom smislu rade dobar posao najbolje ćemo izraziti zahvalnost omogućujući im nove prostore za rad, kako bi i dalje jednako uspješno radili na dobrobit svih nas, našeg Sveučilišta i naših studenata, kazao je rektor Ljutić naglasivši kako će se i studentima omogućiti studiranje u adekvatnijim uvjetima.

Izdvojeni članak

Splitski studenti pomažu kolegi: Pridružite im se kako bi Roko dobio nova kolica

Rektorat je pak preselio u prazne prostore Sveučilišne knjižnice na Kampusu i sada djeluje na adresi Ruđera Boškovića 31.

– Žao nam je što je pandemija pa ne možemo proslaviti današnji događaj kako bi trebalo, ali ovo je, uz sam čin osnivanja Filozofskog fakulteta u pravno-formalnom smislu, zasigurno najveći dan našeg fakulteta. Mi ovim prostorom dobivamo kao institucija jedan potpuno novi zamah, daljnju snažnu motivaciju. Do sada smo bili raštrkani na više adresa, ali u takvim teškim prostornim uvjetima postizali smo iznimne rezultate. Sada ostaje samo vidjeti da ćemo biti još jači, još snažniji kao institucija, da će uslijediti novi projekti i nova ostvarenja kako u nastavnom tako i u znanstvenom i stručnom smislu, poručila je dekanica Filozofskog fakulteta Split, Gloria Vickov.

Popularni studij psihologije pokreće se na još jednom faksu, od sveučilišta dobili dodatan prostor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap