Pretraga

Popularni studij psihologije pokreće se na još jednom faksu, od sveučilišta dobili dodatan prostor

A- A+

Kada je riječ o prošlogodišnjim upisima, u najpopularnije studije među maturantima ulazi psihologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Studij psihologije dogodine se pokreće i na Filozofskom fakultet u Splitu, najavljeno je ovog četvrtka. Danas je, naime, održana svečanu primopredaja zgrade Poljičanka odakle je Rektorat Sveučilišta u Splitu iseljen, a prostorije su pripale Filozofskom fakultetu.

Foto: Pixabay

Na Filozofskom fakultetu u Splitu uskoro se pokreće jedan od najpoželjnijih studija među maturantima – psihologija. Najavljeno je to danas na primopredaji zgrade Poljičanka. Rektorat Sveučilišta u Splitu iselio je iz te zgrade, a prostorije su pripale upravo Filozofskom fakultetu. Time će Filozofski, koji je od svog osnutka djelovao na više različitih lokacija, na ovaj način riješiti svoje prostorne probleme i konačno će imati osiguran jedinstven prostor.

– Primopredaja kojom će Rektorat prepustiti preostalih 40% prostora zgrade odnosi se i na pripadajuću opremu i namještaj koji će u cijelosti koristiti Filozofski fakultet. Radi se o jednoj od naših najpropulzivnijih sastavnica na kojoj su pokrenuti novi studijski programi, a od dogodine kreće i studij psihologije. Također, imaju mnoge međunarodne ugovore o suradnji, kao najnoviji s Italijom, odnosno Rimom, Izraelom, Njemačkom… Svima koji upravo u tom smislu rade dobar posao najbolje ćemo izraziti zahvalnost omogućujući im nove prostore za rad, kako bi i dalje jednako uspješno radili na dobrobit svih nas, našeg Sveučilišta i naših studenata, kazao je rektor Ljutić naglasivši kako će se i studentima omogućiti studiranje u adekvatnijim uvjetima.

Izdvojeni članak

Splitski studenti pomažu kolegi: Pridružite im se kako bi Roko dobio nova kolica

Rektorat je pak preselio u prazne prostore Sveučilišne knjižnice na Kampusu i sada djeluje na adresi Ruđera Boškovića 31.

– Žao nam je što je pandemija pa ne možemo proslaviti današnji događaj kako bi trebalo, ali ovo je, uz sam čin osnivanja Filozofskog fakulteta u pravno-formalnom smislu, zasigurno najveći dan našeg fakulteta. Mi ovim prostorom dobivamo kao institucija jedan potpuno novi zamah, daljnju snažnu motivaciju. Do sada smo bili raštrkani na više adresa, ali u takvim teškim prostornim uvjetima postizali smo iznimne rezultate. Sada ostaje samo vidjeti da ćemo biti još jači, još snažniji kao institucija, da će uslijediti novi projekti i nova ostvarenja kako u nastavnom tako i u znanstvenom i stručnom smislu, poručila je dekanica Filozofskog fakulteta Split, Gloria Vickov.

studenti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap