Pretraga

Poznati rezultati rektorskih izbora na Sveučilištu Sjever: Na čelu do 2025. ostaje Marin Milković

A- A+

Na drugoj sjednici Senata Sveučilišta Sjever u akademskoj godini 2020./2021. održanoj protekle srijede, Marin Milković ponovno je izabran za rektora Sveučilišta Sjever. Dužnost će obnašati u mandatnom razdoblju od 2021. do 2025. godine.

Marin Milković | foto: Sveučilište Sjever, press

Na Sveučilištu Sjever održani su rektorski izbori, a za obnašanje dužnosti rektora u mandatnom razdoblju od 2021. do 2025. Za čelnog čovjeka Sveučilišta izabran je dosadašnji rektor Marin Milković. Njega je kandidiralo 15 odjela Sveučilišta Sjever, a stigla je i njegova osobna kandidatura.

Na izbornoj sjednici Senata Sveučilišta Sjever nazočna su bila 32 člana, od kojih su svi glasali za navedeni prijedlog te je rektor izabran jednoglasno.

– I dalje ću raditi najbolje što mogu za dobrobit Sveučilišta Sjever, a ovim rezultatom još ste me više obvezali da moram ispuniti vaša očekivanja, istaknuo je Milković te naglasio kako je Sveučilište Sjever izrazito dobro ustrojena ustanova, u kojoj su odnosi među kolegama kvalitetni, te da je ponosan što su uspjeli izgraditi respektabilno sveučilište koje svake godine privlači sve veći broj studenata.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Čekanje se isplatilo: Menza na Sjeveru, uvjerili smo se, odlična je

Ovom prigodom članovi Senata Sveučilišta Sjever osvrnuli su se i na izvođenje nastave u sljedećem razdoblju, odnosno mogućnost izvođenja kontaktne nastave. Rektor je istaknuo kako će se na Sveučilištu Sjever hibridni model nastave, koji je trenutačno na snazi, izvoditi sve dok epidemiološki uvjeti to budu dopuštali.

– Nastava se na Sveučilištu Sjever provodi se po hibridnom modelu – kombinaciji kontaktne i online nastave – već mjesec dana bez ikakvih problema, odnosno bez lokalne transmisije na Sveučilištu, što znači da smo svi zajedno napravili dobar posao, zaključio Milković.

Inače, Milković neće biti čelni čovjek institucije samo dva rektorska mandata, nego dulji niz godina. Kako stoji u njegovu životopisu, od 2005. sudjeluje u radu ustanove preteče današnjeg Sveučilišta Sjever (Veleučilišta u Varaždinu). Najprije je obnašao funkciju dekana od 2008. do 2014. godine, odnosno do integracije s Medijskim Sveučilištem na kojemu je od 2012. godine obnašao dužnost privremenog rektora. Odlukom Senata 2017. godine izabran je za rektora Sveučilišta Sjever, a sada će tu dužnost obavljati do 2025. godine.

Poznati rezultati rektorskih izbora na Sveučilištu Sjever: Na čelu do 2025. ostaje Marin Milković
Share via
Copy link
Powered by Social Snap