Pretraga

Pozor, studenti: Završavaju prijave na natječaj za 10.400 državnih stipendija

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 10.000 socio-ekonomskih stipendija te 400 stipendija za posebne skupine studenata. Obje stipendije iznose 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuju se za devet mjeseci akademske godine, a prijave na natječaj završavaju u srijedu.

novac kune

Foto: srednja.hr

Sredinom listopada Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je natječaj za dodjelu dvije vrste državnih stipendija. Njih 10.000 bit će dodijeljeno studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa i još 400 posebnim skupinama studenata.

Studenti se na natječaj prijavljuju elektroničkim putem na ovoj poveznici, a prijave završavaju u srijedu, 3. studenoga 2021. godine u 12.00 sati. Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja prijave u pisarnici Ministarstva. kako je naglašeno u tekstu natječaja, prijave s nepotpunom dokumentacijom kao i prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, neće se razmatrati. Prema podacima iz sustava Ministarstva, do trenutka pisanja ovog teksta (2. studenog u 10:52h) prijavu na natječaj završilo je 14.465 studenata.

Osim natječaja za socio-ekonomske stipendije, sutra završava i natječaj za dodjelu 400 stipendija posebnim skupinama studenata, od čega najviše, 270, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Za prijavu je obvezno ispuniti elektronički obrazac, što je moguće obaviti također do srijede u podne.

Koji su uvjeti za ostvarivanje prava na ove dvije stipendije detaljno možete proučiti ovdje.