Pretraga

Pripazite da ne naletite na zaključana vrata: Još dvije zagrebačke menze prestaju s radom

A- A+

Studentske menze uzimaju pauzu tijekom ljeta sa svojim radom. Menza PBF-a zatvara se već danas, a Tehničkog veleučilišta Zagreb sutra. Neke menze već su ranije promijenile radno vrijeme, dok će se većina preostalih zatvoriti 15. srpnja.

špageti bolognese, vilica, žlica, nož, čaj, iksica, sok, puding

Obrok u studentskoj menzi Zagreb – Cvjetno naselje | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Srpanj je krenuo, a s njime brojni studenti polagano napuštaju Zagreb. Iako ljetni rokovi još traju, u srijedu su iz zagrebačkog SC-a javili da dvije studentske menze prestaju sa svojim radom. Tako je već od 3. srpnja zatvorena menza koju dijele Rudarsko-geološko-naftni fakultet (RGNF) i Prehrambeno-biotehnološki fakultet (PBF). Uz to, od 4. srpnja, zatvorena će biti i menza Tehničkog veleučilišta Zagreb. Dok će se menza RGNF-a i PBF ponovno otvoriti 4. rujna, TVZ će prve jesenske obroke posluživati tek 12. rujna.

Kao što smo ranije pisali, na studentske iksice subvencija neće ‘sjedati’ kroz ljeto, do početka rujna. Menza Ekonomskog fakulteta već je od 1. srpnja promijenila radno vrijeme, a većina onih koje još rade u Zagrebu vrata će zatvoriti od 15. srpnja. Od tog datuma pa kroz ljetne praznike nema ni subvencija.