Pretraga

Provjerite termine prijemnih ispita na filozofskim fakultetima u Zagrebu, Splitu i Rijeci

A- A+

Za Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu svake godine vlada veliki interes pa se određena selekcija upisanih, osim državnom maturom, provodi i ispitom predznanja na pojedinim studijskim smjerovima te testom intelektualnih sposobnosti. Tako će se potonji ispit ove godine, za one koji se namjeravaju upisati na ljetnom roku, održati 2. srpnja u 12 sati. U službenom dokumentu koji prilažemo, pogledajte i kada su dodatna testiranja za pojedine studije, ali i kada te za koje smjerove postoje dodatne provjere u Splitu i Rijeci. Osijek ove godine nema dodatnih provjera ni na jednom smjeru.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prošle je godine za 1.117 upisnih mjesta na Filozofskom fakultetu u Zagrebu konkuriralo gotovo 3.200 ljudi, a obzirom na tradiciju i okolnost da je ovo jedan od tri brojem studenata najveća fakulteta u državi, nesumnjivo će gužve biti i ove godine. Kada je riječ o Filozofskom u Splitu, tek za dva smjera će se održavati dodatne provjere, a u Rijeci za četiri.

Izdvojeni članak

Na prijemnom za zagrebački Filozofski nije bilo dovoljno vremena

Test intelektualnih sposobnosti pri Filozofskom u Zagrebu je 2. srpnja

Da biste se upisali na pojedine smjerove Filozofskog fakulteta, a to su engleski, španjolski, francuski, latinski i grčki, trebate položiti ispit predznanja, dok svi polažu test intelektualnih sposobnosti.

Taj će se test za kandidate koji se namjeravaju upisati na ljetnom roku održati u subotu 2. srpnja u 12 sati. Oni koji ga uz ostale uvjete zadovolje moći će se upisati na studij od 20. do 22 srpnja.

Test intelektualnih sposobnosti na jesenskom roku će se pak održati 7. rujna.

U priloženom dokumentu pogledajte sve važne informacije vezane za prijemne ispite, upise i dodatna testiranja.

Na ovom linku se nalazi primjerak testa kakav se postavlja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pa ga pokušajte riješiti!

U Rijeci provjere za četiri studijska smjera 28. i 29. lipnja, u Osijeku ove godine nema prijemnih

Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci provodit će dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti na četiri studijska smjera. U ljetnom roku će to biti sljedeći termini:


sveučilišni preddiplomski studij Psihologija
(jednopredmetni) – 28. lipnja u 9 sati


sveučilišni preddi
plomski studij Engleski jezik i književnost
(dvopredmetni) – 29. lipnja u 9 sati


sveučilišni preddiplomski studij Njemački jezik i književnost
(dvopredmetni) – 29. lipnja u 11.30 sati


sveučilišni preddiplomski studij Talijanski jezik i književnost
(dvopredmetni) – 29. lipnja u 14 sati

Prijaviti se za dodatnu provjeru znanja, vještina i sposobnosti na ljetnom roku možete od 6. do 10 lipnja.

Na sveučilištima u Splitu i Osijeku nisu još objavljeni dokumenti natječaja za upis.

Međutim kako smo neslužbeno doznali, za Učiteljski studij te Rani i predškolski odgoj, na kojima se jedino vrše dodatne provjere pri Filozofskom fakultetu u Splitu, prijave će se primati od 13. do 21. lipnja, dok će se provjera vršiti 28. lipnja. Točna satnica će biti poznata 14. svibnja.

Treba naglasiti da pristupnici koji polažu dodatnu provjeru vještina i sposobnosti, a prijavljuju se za upis na oba sveučilišna programa na Filozofskom fakultetu u Splitu na kojima se ona traži kao uvjet za upis (Učiteljski studij te Rani i predškolski odgoj i obrazovanje), polažu jednu provjeru.

Na Sveučilištu u Osijeku će se poput Splita 14. svibnja objaviti službeni natječaj i uvjeti za upise, ali kako smo doznali, na tamošnjem Filozofskom fakultetu ove godine neće biti dodatnih provjera ni za jedan smjer. Čak ni za skupinu studenata starijih od 24 godine.

Provjerite termine prijemnih ispita na filozofskim fakultetima u Zagrebu, Splitu i Rijeci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap