Pretraga

Raspisan natječaj za ‘braniteljske’ stipendije za studente u 2020./2021.

A- A+

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je ovih dana natječaj za dodjelu stipendija studentima. Mjesečni iznos potpore je 500 kuna, a stipendija se odobrava korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini 2020./2021.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Od ove godine Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata provodi odvojene natječaje za dodjelu braniteljskih stipendija srednjoškolcima i studentima. Natječaj za srednjoškolce otvoren je u rujnu, a za studente ovih dana.

Pravo na potporu za obrazovanje imaju redoviti studenti, stipendija se dodjeljuje za razdoblje od rujna 2020. do lipnja 2021. i mjesečno iznosi 500 kuna.

Ova se potpora studentima dodjeljuje u nekoliko kategorija:

A2 – za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
B2 – za izvrsnost
C2 – za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Izdvojeni članak

Raspisani natječaji za socio-ekonomske stipendije za učenike i studente iz Zagreba

Uvjeti za ostvarivanje stipendije u nekoj od tri spomenute kategorije su različiti te su detaljno navedeni u tekstu natječaja koji se nalazi pri dnu članka. Također valja napomenuti da kandidat sam bira kategoriju u koju se prijavljuje i može podnijeti prijavu isključivo putem jednog obrasca. No, upravni odbor Zaklade može uvrstiti kandidata u kategoriju povoljniju za kandidata.

Osim potpore studentima, istim natječajem dodjeljuju se subvencije za troškove dijela školarine studentima poslijediplomskih studija u iznosu od 6.000 kuna.

Prijave na natječaj podnose se zaključno s 23. studenog 2020. na adresu:

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji
Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb
(s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje)

Prijavne obrasce za sudjelovanje u natječaju možete pronaći ovdje, a koji su uvjeti za ostvarivanje prava na stipendiju u svakoj od kategorija, pogledajte u tekstu natječaja u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [195.67 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap