Pretraga

Razmatraju se nove mjere: Plenković najavio konzultacije s Fuchsom oko online nastave na fakultetima

A- A+

Prema službenim podacima Stožera civilne zaštite RH, u protekla 24 sata zabilježena su 2.543 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 15.678. Zbog rasta broja zaraženih, premijer Andrej Plenković ove se nedjelje sastao sa Stožerom te po završetku sastanka otkrio kako se razmatraju nove mjere. Između ostaloga, otkrio je kako s ministrom obrazovana, Radovanom Fuchsom, planira razgovarati oko online nastave na fakultetima.

Andrej Plenković|screenshot: Dnevnik.hr

– Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je ozbiljna. Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere, a razmatrat će se nove mjere, izjavio je danas nakon sastanka s članovima Stožera civilne zaštite premijer Andrej Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Između ostaloga, najavio je kako će s ministrom obrazovanja, Radovanom Fuchsom, razgovarati oko online nastave na fakultetima. Podsjetimo, za sada većina fakulteta nastavu izvodi prema mješovitom modelu – djelomično na daljinu, drugim dijelom uživo na fakultetima.

– Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru eventualnih konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak

Liječnički sindikat traži da srednje škole i fakulteti privremeno prijeđu na online nastavu

Od ponedjeljka u 11 sati Stožer će se vratiti  konferencijama za medije, one će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Podsjetimo, proteklog petka Hrvatski liječnički sindikat predložio je privremeni prelazak na online nastavu na fakultetima, ali i u srednjim školama.

– Predložili smo da se privremeno, u jednom određenom roku, provodi nastava u srednjim školama i na fakultetima online. Znamo da iako je oko 10% inficiranih mlađe dobne skupine, odnosno srednjoškolaca, a 80% ih je iz skupine radno aktivnih, ti mladi koji su često asimptomatski često svojim neodgovornim ponašanjem prenose infekciju svojim roditeljima i onda stradava ekonomija, rekla je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, Renata Čulinović Čaić.

Konkretan dogovor liječnici i ministar zdravstva, Vili Beroš, nisu postigli. Ministar im je rekao kako će njihove prijedloge prenijeti Vladi i Stožeru.

Razmatraju se nove mjere: Plenković najavio konzultacije s Fuchsom oko online nastave na fakultetima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap