Pretraga

Rimac donirao prototip Nevere FSB-u: Želim da studenti vide što mogu raditi nakon faksa

A- A+

Mate Rimac donirao je prototip Nevere Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Izložen je u prostoru naziva Rimac Student Corner, a studenti ondje mogu i skinuti CAD podatke šasije kao i drugih elemenata. Kako kaže sam Rimac, takvu transparentnost nema niti jedan drugi proizvođač.

Nakon što je ove godine predstavljena Rimčeva Nevera, prototip tog automobila Mate Rimac odlučio je donirati Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Kutak za studente, pod imenom Rimac Student Corner, posebno je redizajniran prostor kako bi studenti mogli slobodno proučavati prototip automobila.

– Veliki broj naših inženjera dolazi sa FSB-a u Zagrebu pa smo se stoga odlučili obilježiti tu povezanost i suradnju našim kutkom. Tamo su izloženi neki od ključnih elemenata Nevere, uključujući karbonsku monocoque šasiju koja je prošla razne crash testove. Studenti ovdje mogu i skinuti CAD podatke šasije i drugih elemenata, transparentnost koju niti jedan drugi proizvođač ne prakticira, rekao je Mate na svom Facebook profilu.

Izdvojeni članak
mate rimac

[VIDEO] Mate Rimac prisjetio se dana kad je bio maturant pa zahvalio profesoru iz srednje škole

Dodao je i kako se nada da će to dati inspiraciju studentima, ali i pokazati im što mogu raditi nakon završetka faksa.

– Prije 10 godina su mi na fakultetu rekli da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil. I bili su u pravu, bilo je. Ponosan sam što smo u tih 10 godina izgradili team od preko 1.000 ljudi sa preko 600 inženjera koji su u mogućnosti razviti gotovo kompletan automobil i njegove ključne elemente i to tu, u Hrvatskoj. Mislim da je ovo super prilika da studenti mogu direktno vidjeti što konkretno mogu raditi nakon faksa i to samo par kilometara dalje, poručio je Rimac.