Pretraga

Saznajte kada će SC donijeti odluku o cijeni smještaja u studentskim domovima

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu 11. veljače je objavio priopćenje prema kojem je Povjerenstvo MZOS-a izradilo prijedlog za nove cijene smještaja u domu. Cjenik je upućen Sanacijskom vijeću SC-a, koje će odluku donijeti u četvrtak, nakon čega će se za konačnu potvrdu čekati i suglasnost ministra Predraga Šustara.

foto: www.srednja.hr

Zagrebački Studentski centar odluku o promijeni cijena objavio je 21. prosinca što je izazvalo brojne negativne reakcije, a oštro je reagirao i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon skoro dva mjeseca pregovora, uz pritisak ‘tihog prosvjeda u domovima’, dogovoreno je da će se formirati Povjerenstvo kroz koje će na novom prijedlogu raditi po dvoje predstavnika SC-a, SZZG-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izdvojeni članak

Studentski zbor objavio nove cijene smještaja u domovima

SZZG je prije više od deset dana objavio novi prijedlog cijena u domovima

Zbor je prije više od deset dana izašao s priopćenjem gdje su istaknuli da je Studentski centar napokon popustio te je objavljen i novi cjenik za smještaj. 

Prema novom prijedlogu, sobe su u odnosu na cijene iz prosinca jeftinije za 25 kuna u rekonstruiranima, a do 100 kuna u neobnovljenim domovima.

Prijedlog povjerenstva upućen je Sanacijskom vijeću SC-a, koje svoju odluku mora poslati i na suglasnost ministru znanosti, obrazovanja i sporta Predragu Šustaru.

Izdvojeni članak

Studentica ožalošćena svojim predstavnicima: Zašto je Studentski zbor uvijek bio i bit će glas SC-a

‘Sanacijsko vijeće je tražilo sastanak s resornim ministrom’

– Sjednica Sanacijskog vijeća zakazana je za četvrtak 25. veljače. Uobičajeno je da se SV sastaje koncem mjeseca kada budu pri kraju sva izvješća koja tražimo za praćenje tijeka sanacije. Osim toga SV je tražilo sastanak s resornim ministrom, koji se još uvijek nije dogodio, rekao nam je predsjednik Sanacijskog vijeća SC-a Vjekoslav Bratić, nakon što ovu važnu informaciju nismo uspjeli saznati od SZZG-a i uprave Studentskog centra.

Međutim, postoje studenti koji još uvijek nisu zadovoljni s promjenama te pozivaju svoje kolege da nastave s prosvjedom i neplaćanjem smještaja. S druge strane, zamjenik predsjednika SZZG-a Mate Vukšić prošli nam je tjedan objasnio kako su cijene dogovorene te je sve ostalo stvar protokola.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap