Pretraga

SC odgovara na goruće pitanje studenata: Je li moguće da vam natječajnu dokumentaciju za domove preda netko drugi?

A- A+

Zagrebački studentski centar krajem lipnja raspisao je natječaj za smještaj u studentskim domovima, koji je otvoren sve do 27. srpnja. Jedno od najčešćih pitanja koje studenti postavljaju jest ono može li njihovu dokumentaciju u SC donijeti netko drugi, budući da mnogi već napuštaju Zagreb i odlaze na sezonske poslove. Studentski centar Zagreb odgovorio je upravo na to pitanje.

www.srednja.hr

Osim elektroničkim putem, na natječaju za smještaj u domovima Studentskog centra u Zagrebu studenti dokumentaciju moraju donijeti i osobno u SC. To je, primjerice, vrlo problematično onima koji su već napustili Zagreb i kreću raditi kao sezonski djelatnici. Ipak, rješenje za njih postoji.

Izdvojeni članak

Provjerite koja se deficitarna zanimanja u 2018. dodatno boduju na natječaju za studentski dom

– Ako student nije u mogućnosti osobno predati dokumente, može dati izjavu kojom ovlašćuje drugu osobu (kao njegovog opunomoćenika) da preda dokumente umjesto njega, poručuju iz Studentskog centra.

Spomenutu izjavu možete preuzeti ovdje. Postupak je sličan i u slučaju da nakon provedenog natječaja provjeru bodova studenti žele povjeriti drugoj osobi.

– Zbog primjene Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679, ako student želi dati ovlasti drugoj osobi (npr. roditelju) da može provjeriti rezultate Natječaja, tj. na temelju čega je zamolba za smještaj bodovana, treba potpisati izjavu kojom daje odobrenje SCZG za navedenu radnju, poručuju iz SC-a, a izjavu za ovu namjenu možete preuzeti na poveznici.

Osim ova dva pitanja, mnogo je rasprave i o tome na koji način studenti u natječaju dokazuju da su primatelji državne stipendije.

– Ako student-kandidat (ili član obitelji) prima stipendiju iz javnih izvora, sukladno naputku MZO, student-kandidat dužan je potpisati izjavu kojom izjavljuje da je stipendija koja se prima iz javnih izvora. Ako je student (ili član obitelji) primatelj stipendije iz ostalih izvora, student-kandidat dužan je podnijeti presliku ugovora te original dati na uvid prilikom predaje dokumentacije. Izjavu je nužno priložiti samo ako kreirate Izjavu o zajedničkoj obitelji, tj. dokazujete  prosječni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini, poručuju iz SC-a.

Stipendisti izjavu mogu preuzeti ovdje, a važna napomena je da se sve tri izjave predaju kao prilog zamolbi koja se predaje na natječaju za smještaj.

SC odgovara na goruće pitanje studenata: Je li moguće da vam natječajnu dokumentaciju za domove preda netko drugi?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap