Pretraga

Provjerite koja se deficitarna zanimanja u 2018. dodatno boduju na natječaju za studentski dom

A- A+

Studentski centri u Zagrebu, Splitu i Rijeci već su obavili svoje natječaje za smještaj u studentskim domovima za narednu akademsku godinu. Jedna od stavki koje se natječaju dodatno boduju jest i deficitarnost zanimanja za koje se student obrazuje. Na taj način prijavljeni na natječaj mogu ‘zaraditi’ pristojnih 200 bodova.

Foto: Srednja.hr

Prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, studentima koji su upisani u studijske programe u područjima koja se vode kao deficitarna pri HZZ-u, na natječaju za studentske domove dodjeljuje se 200 bodova. Riječ je o zanimanjima koja se na nacionalnoj razini pri Hrvatskome zavodu za zapošljavanje odnosno nalaze se u prvih deset na listi deficitarnih zanimanja. Važno je naglasiti kako po ovoj stavci studenti dvopredmetnih studija također mogu ostvariti najviše 200 bodova.

Prvih deset deficitarnih studijskih programa na nacionalnoj razini za 2018. godinu za potrebe upisa i stipendiranja visokog obrazovanja te u svrhu objave javnih natječaja za raspodjelu mjesta redovitim studentima u studentske domove koje objavljuju studentski centri su:

Izdvojeni članak

Uspjeh na maturi, braniteljski status i prihodi kućanstva: Evo za što sve i koliko bodova možete prikupiti na natječaju za dom

  1. Medicina
  2. Farmacija
  3. Računarstvo
  4. Elektrotehnika
  5. Strojarstvo
  6. Matematika
  7. Fizika
  8. Logopedija
  9. Rehabilitacija
  10. Anglistika

Kako je navedeno u natječaju, podatke o deficitarnim studijskim programima Studentski centar u Zagrebu preuzima od HZZ, a riječkom se SC-u studij dokazuje ovjerom obrasca SCRI-1, te uvjerenjem o upisu na visoko učilište iz kojeg je jasno vidljiv studijski program koji se vodi kao deficitaran na nacionalnoj razini. U splitskom je pak natječaju navedeno kako za postizanje 200 bodova po stavci deficitarnosti studenti trebaju donijeti potvrdu od fakulteta na koji su smjer upisani.

Provjerite koja se deficitarna zanimanja u 2018. dodatno boduju na natječaju za studentski dom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap