Pretraga

Snježana Prijić Samaržija idućih će godinu dana biti predsjednica Rektorskog zbora

A- A+

Sljedećih godinu dana Rektorskim će zborom predsjedati Snježana Prijić Samaržija, rektorica riječkog sveučilišta i profesorica filozofije na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

snjezana prijic samarzija

Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
Foto: Youtube screenshot; Al Jazeera Balkans

Snježana Prijić Samaržija, rektorica riječkog sveučilišta i profesorica filozofije, idućih će godinu dana predsjedati Rektorskim zborom. Uobičajena to rotacija na čelu tog tijela; svake godine rektor jednog javnog sveučilišta u Hrvatksoj predsjeda Rektorskim zborom. Nakon godine dana predsjedavanja Marina Mikovića, rektora Sveučilišta Sjever, red je došao na Rijeku. Za njenoga je zamjenika imenovan zagrebački rektor Damir Boras.


REKTORSKI ZBOR

Rektorski zbor čine svi rektori javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Rektorski zbor odlučuje o pitanjima od zajedničkog interesa za djelovanje i razvoj sveučilišta u Republici Hrvatskoj: propisuje nužne uvjete za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora na znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja odnosno radna mjesta; predlaže članove područnih znanstvenih i umjetničkih vijeća i matičnih odbora; predlaže članove Savjeta za financiranje znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja; razmatra problematiku rada i razvoja sveučilišta i o tome donosi preporuke i mišljenja; objavljuje u ‘Narodnim novinama’ uvjete Rektorskog zbora za izvor u znanstveno-nastavana zvanja; te obavlja druge poslove predviđene Zakonom i poslove koje mu povjere sveučilišta.


Prijić Samaržija redovita je profesorica u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu riječkog sveučilišta. Predaje na tamošnjem studiju filozofije, a drži kolegije iz epistemologije, povijesti filozofije, bioetike te filozofije seksualnosti. Od 2017. rektorica je riječkog sveučilišta, a ranije ove godine izabrana je u drugi mandat kao jedina kandidatkinja.

Doktorirala je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu na temu ‘Rasprava o socijalnoj epistemologiji’. Tijekom doktorskog studija dvije je godine provela na Srednjoeuropskom sveučilištu (Central European University), a na istom je sveučilištu provela još dvije godine postdoktorskog usavršavanja na projektu koji se bavio argumentima za i protiv pobačaja.

Cijeli njen životopis pogledajte u dokumentu ispod. (Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.69 MB]