Pretraga

Stigli su rezultati natječaja za studentske domove u Rijeci, pogledajte jeste li ostvarili pravo

A- A+

Prvi studentski centar, onaj u Rijeci, objavio je rezultate natječaja za smještaj u studentskim domovima u 2021./2022. Kako sada kreće osmodnevni rok za žalbe, iz SC-a Rijeka upozoravaju dobitnike na ovoj privremenoj listi kako postoji mogućnost da nakon proteka roka za prigovore odnosno nakon kreiranja konačne rang liste, padnu ‘ispod crte’ iako su trenutno među onima koji su ostvarili pravo.

Foto: Studentski centar Rijeka

Studentski centar u Rijeci ovog je petka objavio rezultate natječaja za smještaj u studentskim domovima u 2021./22. Na privremenoj listi dobitnika smještaja u studentskom domu nalazi se 1.250 studenata, a još njih 30 ostvarilo je pravo na smještaj u Učeničkom domu Lovran. Na listi onih koji nisu ostvarili pravo nalazi se 786 studenata. Čitavu listu dobitnika i studenata koji nisu ostvarili pravo na studentski dom možete vidjeti ispod teksta.

Prigovor se podnosi u roku od osam dana

Ovo je privremena lista jer sada kreće rok za ulaganje prigovora na listu. Pisani prigovor studenti podnose u roku od osam dana poštom na adresu:

Studentski centar Rijeka
‘Povjerenstvo za rješavanje prigovora’
Radmile Matejčić 5,
51000 Rijeka
s naznakom ‘Prigovor na rezultate natječaja’

– Rok za podnošenje prigovora NIJE produljenje natječajnog roka niti mogućnost za naknadno dopunjavanje natječajne dokumentacije. Prigovor se upućuje ako student smatra da je došlo do pogreške kod bodovanja poslane dokumentacije. Povjerenstvo za rješavanje prigovora razmatra prigovore zaprimljene u roku te najkasnije u roku od petnaest (15) dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora donosi odluku o prihvaćanju ili odbijanju prigovora studenata i utvrđuje konačnu rang-listu. Odluka o prihvaćanju ili odbijanju prigovora studenata bit će dostavljena poštom na adresu navedenu u prigovoru, navode iz Studentskog centra u Rijeci.

Izdvojeni članak

U nekima već ovaj tjedan: Provjerite kada stižu liste dobitnika smještaja u studentskim domovima

SC će samostalno odrediti raspored studenata po naseljima

Dodatno naglašavaju i kako će konačna lista biti objavljena krajem kolovoza, a postoji mogućnost da nakon roka za prigovore neki studenti više ne budu među onima koji su ostvarili pravo na dom.

– S obzirom na to da se radi o privremenoj rang listi, upozoravamo studente da postoji mogućnost da nakon proteka roka za prigovore odnosno nakon kreiranja konačne rang liste, padnu ‘ispod crte’ iako su trenutno ‘iznad crte’, piše u obavijesti riječkog SC-a.

Iz SC-a poručuju kako će raspored studenata po naseljima objaviti nakon objave konačne rang liste.

– Studentski centar Rijeka će samostalno odrediti raspored studenata po studentskim naseljima. Napominjemo da postoji mogućnost da će, sukladno članku 25. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, studenti čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65 % proračunske osnovice, biti raspoređeni u Studentsko naselje Trsat, poručuju iz SC-a Rijeka.

U nastavku se nalazi lista studenata koji su ostvarili pravo na studentski dom, zatim lista onih koji su ostvarili pravo na Učenički dom Lovran te lista studenata koji nisu ostvarili pravo na natječaju. U drugom dokumentu možete vidjeti prosjeke ocjena studenata koji su sudjelovali u natječaju po fakultetima, što je jedna od stavki koje su se studentima bodovale na natječaju.

Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.15 MB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [168.79 KB]