Pretraga

Studenti četiriju visokih učilišta imaju pravo na stipendiju od 10.000 kn, evo koji su uvjeti

A- A+

Ovih dana Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javni poziv za dodjelu nedavno uvedenih stipendija od 10.ooo kuna. Pravo na stipendiju imaju samo studenti s područja biotehničkih znanosti s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Ministarstvo poljoprivrede drugu godinu zaredom dodjeljuje bespovratna sredstva studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma u iznosu od 10.000 kuna po studentu.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redoviti i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija te studenti 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih ili specijalističkih diplomskih stručnih studija upisani u studijske programe s područja biotehničkih znanosti s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Riječ je o studentima s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osijeku, pojedinih studija Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi, a detaljan popis studija nalazi se u dokumentu pri dnu teksta. Studenti se za ovu stipendiju prijavljuju na visokom učilištu na kojem su u akademskoj godini upisali studijski program iz biotehničkih znanosti, a uvjet je da nisu ponavljači. Rok za prijavu je do 4. prosinca 2020., a potom do 10. visoka učilišta Ministarstvu sama dostavljaju dokument za prijavu na poziv.

Izdvojeni članak

Ministarstvo otkrilo kada bi trebali stići rezultati natječaja za državnu stipendiju, pomiče se lista i za STEM

Iznos od 10.000 kuna studentima se isplaćuje odjednom, a stipendiju ne mogu dobiti studenti koji već primaju stipendiju koja se financira iz javnog izvora i studenti koji su upisali mirovanje obaveza.

Potpora u trajanju od četiri akademske godine, koja je započela 2019./2020., dodijelila se za 843 studenta u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna kuna. Kako ističu iz Ministarstva poljoprivrede, stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema dio je Razvojnog sporazuma ‘Slavonija, Baranja i Srijem’ koji objedinjava aktivnosti na području pet slavonskih županija.

Više detalja o ovogodišnjem javnom pozivu možete doznati iz dokumenata u nastavku. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Studenti četiriju visokih učilišta imaju pravo na stipendiju od 10.000 kn, evo koji su uvjeti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap