Pretraga

Studenti četiriju visokih učilišta imaju pravo na stipendiju od 10.000 kn, evo koji su uvjeti

A- A+

Ovih dana Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javni poziv za dodjelu nedavno uvedenih stipendija od 10.ooo kuna. Pravo na stipendiju imaju samo studenti s područja biotehničkih znanosti s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Ministarstvo poljoprivrede drugu godinu zaredom dodjeljuje bespovratna sredstva studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma u iznosu od 10.000 kuna po studentu.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redoviti i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija te studenti 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih ili specijalističkih diplomskih stručnih studija upisani u studijske programe s područja biotehničkih znanosti s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Riječ je o studentima s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osijeku, pojedinih studija Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi, a detaljan popis studija nalazi se u dokumentu pri dnu teksta. Studenti se za ovu stipendiju prijavljuju na visokom učilištu na kojem su u akademskoj godini upisali studijski program iz biotehničkih znanosti, a uvjet je da nisu ponavljači. Rok za prijavu je do 4. prosinca 2020., a potom do 10. visoka učilišta Ministarstvu sama dostavljaju dokument za prijavu na poziv.

Izdvojeni članak
stipendije

Ministarstvo otkrilo kada bi trebali stići rezultati natječaja za državnu stipendiju, pomiče se lista i za STEM

Iznos od 10.000 kuna studentima se isplaćuje odjednom, a stipendiju ne mogu dobiti studenti koji već primaju stipendiju koja se financira iz javnog izvora i studenti koji su upisali mirovanje obaveza.

Potpora u trajanju od četiri akademske godine, koja je započela 2019./2020., dodijelila se za 843 studenta u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna kuna. Kako ističu iz Ministarstva poljoprivrede, stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema dio je Razvojnog sporazuma ‘Slavonija, Baranja i Srijem’ koji objedinjava aktivnosti na području pet slavonskih županija.

Više detalja o ovogodišnjem javnom pozivu možete doznati iz dokumenata u nastavku. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [278.14 KB]