Pretraga

Studenti dokazali da najbolje stvari nemaju cijenu: U samo pet dana obradovali stotine potrebitih

A- A+

Da najljepše stvari nemaju cijenu, dokazali su ovih dana studenti Sveučilišta Sjever. U samo pet dana organizirali su više akcija kojima su obradovali mnoge potrebite, od onih najmlađih pa do najstarijih.

– Što se sve može dogoditi u samo pet dana? Mogu se donijeti osmjesi na lica bolesnih, uveseliti deseci i deseci dječjih lica, tri stotine starijih, zaboravljenih, a i mnogo više od toga. Dokaz su tome studentice i studenti Sveučilišta Sjever. Oni su u samo pet dana ovog tmurnog i hladnog prosinca, ove neobične 2020. godine, dokazali već nebrojeno puta dosad da ljubav, nesebičnost i darivanje nemaju cijenu, tim riječima započinje priopćenje Sveučilišta Sjever.

Obradovali najmlađe, ali i starije

Pohvalili su u njemu svoje studente s Odjela za sestrinstvo koji su u ovo predbožićno doba sudjelovali u mnogim akcijama, a organizirali su ih sa svojim profesorima.

– U tjednu od 7. do  11. prosinca sami su osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove poput Socijalne samoposluge ‘Kruh Sv. Antuna’ u Varaždinu. Osim toga, s nastavnicima su posjetili i Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra te djeci i Upravi bolnice predali prehrambene namirnice, dječju hranu, odjeću i igračke. Osim djece, nisu zaboravljeni ni stariji. Pisma koja su studenti izradili za ukupno 310 korisnika Doma umirovljenika Varaždin prenijela su radost i toplinu do njihovih srca te im pokazala da nisu sami. Pripremili su i prigodne darove za zaposlenike toga doma. U predaji pisama i darova sudjelovale su ravnateljica Doma Vesna Vidović Oreški, mag. soc. rada, te socijalne radnice i sestrinsko osoblje, ističu sa Sveučilišta Sjever.

No, to nije sve. Kako bi pomogli majkama i njihovoj djeci, studenti su donirali prehrambene namirnice, higijenske potrepštine, odjeću i igračke Sigurnoj kući za žrtve zlostavljanja Udruge Betlehem Varaždin i Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin.

Izdvojeni članak

Učenici pripremili koncert: Skupljaju novac za građane oštećene potresom

Dar uručili i budućim kolegama

Nisu zaboravili ni na svoje buduće kolegice i kolege.

– U ime studenata i nastavnika Odjela za sestrinstvo, darovali su pomoćnicima ravnatelja za sestrinstvo prigodne slike anđela u ŽB Čakovec, OB Koprivnica, KB Dubrava, Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, KBC Sestre milosrdnice, OB Karlovac i KBC-a Zagreb, Službi Klenovnik i Službi Novi Marof; a OB Varaždin kao najvećoj nastavnoj bazi Sveučilišta Sjever, uz sliku su predali i kolače za djelatnike svih odjela, kažu sa Sveučilišta Sjever.

Pročelnica Odjela za sestrinstvo na tom Sveučilištu, doc.dr.sc Marijana Neuberg, ponosna je na studente koji već treću godinu zaredom pokazuju svoj altruizam i želju za pomoći najpotrebitijima.

Zahvaljujemo svim studentima na iskazanom interesu i brojnim prikupljenim sredstvima te nastavnicima koji su podržali studente i pomogli im u realizaciji akcija. Volontiranje je nesebično davanje svog vremena drugima i iznimno je bitno za cijelu zajednicu. Volontiranje ima brojne dobrobiti – od doprinosa osobnom rastu i razvoju, jačanja postojećih i stjecanje novih kompetencija, proširivanje kontakata do rasta građanske odgovornosti te predstavlja važnu ulogu u razvoju samopoštovanja i socijalnih vještina te pridonosi stjecanju znanja i iskustava, ističe Neuberg, dodajući da studenti Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever ‘sudjeluju ne samo u volonterskim akcijama u vrijeme Adventa, nego više godina zaredom u brojnim volonterskim akcijama tijekom cijele godine.’

Studenti dokazali da najbolje stvari nemaju cijenu: U samo pet dana obradovali stotine potrebitih
Share via
Copy link
Powered by Social Snap