Pretraga

Učenici pripremili koncert: Skupljaju novac za građane oštećene potresom

A- A+

Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu i ove će godine održati tradicionalan Advent na Šalati. Koncert će se emitirati na Hrvatskom katoličkom radiju, a novac koji prihode donirat će Caritasu župe u Čučerju, čiji su stanovnici pretrpjeli znatne štete u potresu.

Advent na Šalati | foto: NKG

– Ova 2020. je godina u kojoj smo iskusili krhkost života i u kojoj zajedno možemo posvjedočiti da je jedino što je postojano dobro koje činimo. Radi toga tradiciju Adventa na Šalati ne prekidamo i zajedno nastavljamo činiti dobro, kažu iz Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu.

Sadašnji i bivši učenici NKG-a i ove su godine pripremili koncert ‘Advent na Šalati’, no u nešto drugačijem obliku. U suradnji s Hrvatskim katoličkim radijem i Centrom za kulturu i informacije Maksimir snimili su svoje izvedbe pa će se koncert na daljinu emitirati u petak, 18. prosinca 2020. od 18.00 sati na Hrvatskom katoličkom radiju.

– Budući da smo i sami iskusili gubitke u potresu, odlučili smo da prikupljena  sredstva na ovogodišnjem adventu idu za Caritas župe Pohoda Blažene Djevice Marije – Čučerje. Pridružite nam se i vi svojom donacijom te uljepšajte blagdane potrebitim obiteljima. Sredstva možete uplati na žiro račun škole: HR8023600001101514634 s naznakom ‘Advent na Šalati’, pozivaju iz NKG-a.

Koncert od 18 sati možete, ako ne koristite standardni radio, pratiti i na mrežnim stranicama HKR-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap