Pretraga

Studenti koji su uspješniji od većine svojih vršnjaka

A- A+

Većina maturanata i brucoša smatra da su uspješni ako su maturirali s odličnim ili primjerice upisali željeni fakultet. To je istina, no u usporedbi s mladima koji su za svoje godine postigli nevjerojatan uspjeh poput ovih o čijim uspjesima možete pročitati u ovom tekstu, većina je ipak prosjek.

http://tab.co.uk/

Smatramo se uspješnima ako upišemo ili završimo fakultet te ako imamo u školi odlične ocjene, no u usporedbi s mladima koji su se u dobi od 18 ili 19 godina već profilirali te postali vrlo uspješnima u svom poslu, takva vrsta uspjeha je prilično obična i nevrijedna spomena. Ovi studenti već su postigli ono što većini ne pođe za rukom cijeli život, i to isključivo vlastitim trudom piše The Tab.

Alice Oseman, spisateljica

Ova djevojka koja dolazi iz Durhama vrlo je rano postala spisateljica te postigla uspjeh da joj Harper Collins, velika britanska izdavačka kuća izda njezin prvijenac ‘Samoća – ovo nije ljubavna priča’

– Oduvijek sam znala da želim biti spisateljica, pa sam postala odlučna da to i ostvarim. Moj uspjeh je većinom ovisio o sreći, no bez odlučnosti koju sam stekla sa 17 godina, nikud ne bih stigla, rekla je Alice.

http://tab.co.uk/

Arthur Kay, poduzetnik

Student arhitekture razmišlja na poseban način. Primjerice, kada pije kavu on razmišlja kako ju pretvoriti u izvor energije. Vjerojatno je zbog svog načina razmišljanja i tako uspješan.

Naime, njegova tvrtka je narasla vrlo brzo, patentiravši inovativnu metodu recikliranja otpada s plantaža kave za eventualnu upotrebu supstance kao goriva. Njegovu ideju su prihvatili i naftni divovi poput Shella, a usporedno s tim formirao je partnerstva s nekima od najvećih kompanija koje se bave kavom u Velikoj Britaniji.

http://tab.co.uk/

Jake Wightman, atletičar

Atletičar iz Loughborougha u Engleskoj jedan je od studenata koji se natječu na najvišoj razini u atletici. Jake će trčati za Škotsku na nadolazećim ‘Igrama Commonwealtha’ i to u utrci na 1500 metara.

Ovog 20-godišnjaka na njegovim natjecanjima prati otac Geoff koji je i sam bio atletičar, pa izgleda da su ipak geni dijelom zaslužni za uspjeh ovog brzog mladića.

http://tab.co.uk/

Christian Arno Williams, model

Dečko iz Liverpoola svojim izgledom plijeni pozornost kako medija, tako i modne scene. Kao vrlo mlad postao je model, a povezivalo ga se i s posrnulom holivudskom glumicom Lindsay Lohan.

Sreli su se na dodjeli ‘Shanghai Fashion Awards’ gdje je radio te gdje je bio proglašen najseksipilnijim muškim modelom na filipinskom Tjednu mode u listopadu prošle godine.

http://tab.co.uk/

Ollie Middleton, političar u usponu

Mladić kojeg su Laburisti odabrali kao svog početnika da bi predstavljao njihovu mladež na sljedećim izborima. Studira Politiku i međunarodne odnose te ga po svemu sudeći čeka velika politička karijera.

Bio je i još je uvijek na udaru kritike jer nema političkog iskustva, a ni životnog, no ovaj uspješni mladi političar nije se previše uzrujao radi takvih kritika, što ga pogotovo čini mogućim izvrsnim političarom.

Jack Gleeson, glumac

On je mlad, no većini ipak dobro poznat po najomraženijoj ulozi iz serije ‘Igra prijestolja’. Kralja Joffreya koji u stvarnom životu pohađa Trinity fakultet u Dublinu na kojem je odabrao pseudofilozofiju.

Mnogi su ga proglasili kvalitetnim i dobrim glumcem na temelju uloge u spomenutoj seriji, a mladić je očito i pametan, pa ne treba previše da se shvati kako se radi o uspješnom momku kojeg očigledno čeka svijetla glumačka budućnost. Možda uz to i filozofska.

Studenti koji su uspješniji od većine svojih vršnjaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap