Pretraga

Studenti, pozvani ste na edukaciju o seksualnom i obiteljskom nasilju: Evo kad se održava

A- A+

Studentice i studenti medicine, sestrinstva i psihologije pozvani su na edukaciju o seksualnom i obiteljskom nasilju. Održava se idući tjedan, sudjelovanje je besplatno, a program traje ukupno dva dana.

zlostavljanje

Foto: Pixabay

Udruga Ženska soba poziva studentice i studente medicine, sestrinstva i psihologije na dvodnevnu edukaciju o seksualnom i obiteljskom nasilju.

Edukacija je besplatna

Radionica će se održati 16. i 17. rujna, četvrtak i petak, a ukupno prima 15 sudionika, poštujući sve mjere i propise. Točno mjesto održavanja javit će studenticama i studentima nakon prijave, a bit će u užem centru Zagreba.

– Na dvodnevnoj edukaciji će se obrađivati teme nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnog aspekta nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, specifičnosti u radu s osobama koje su preživjele seksualno nasilje, te će se sudionike/ce educirati o vještinama i znanju potrebnim za prepoznavanje nasilja u budućem profesionalnom radu, navode iz Ženske sobe.

Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a svim sudionicama i sudionicima bit će osigurani radni materijali, osvježenje i ručak za oba dana.

Izdvojeni članak
prazna učionica u školi

Opet se dijele priče o seksualnom nasilju nad učenicama: ‘Ko zna kako te izazivala ku**ica mala’

Prijave do utorka

Svi koji se prijave i budu prihvaćeni imat će određene obveze glede edukacije. Za početak, morat će prisustvovati programu u idući četvrtak i petak, koji će se održavati između 9 i 15.30 sati. Među aktivnostima koje se očekuju od polaznika je grupno planiranje i sudjelovanje na javnom događanju, koje će Ženska soba organizirati povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite mentalnog zdravlja, koji obilježavamo 10. listopada.

Krajnji rok za prijavu je u utorak 14. rujna do 12 sati. Iz Ženske sobe mole sve zainteresirane na da na e-mail adresu [email protected] pođalju životopis koji obavezno mora sadržavati kontakt podatke te motivacijsko pismo ne duže od dvije kartice teksta. Zainteresirani sudionici i sudionice će po završetku izvršenih obaveza primiti potvrdu o završenoj edukaciji i volonterskom angažmanu.

TIM KOJI ĆE VODITI EDUKACIJU

Edukaciju će voditi članice Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc. i Kristina Mihaljević, mag. paed. soc., trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici suzbijanja seksualnog nasilja. Predavačice na edukaciji su i članice organizacije, dr. sc. Maja Mamula, psihologinja i koordinatorica te Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur., voditeljica pravnog tima.