Pretraga

Studenti Pravnog fakulteta ostali bez studentskih prava: Još uvijek nisu izvršeni upisi

A- A+

Na Pravnom fakultetu u Zagrebu se dogodila nova drama – studenti nisu upisani u novu akademsku godinu. Ako ste student, znate da je u pitanju velika komplikacija zato što ostajete bez studentskih prava. To znači da ne možete ući u Studomat, ali i neke ozbiljnije stvari.

pravni fakultet zagreb

Foto: srednja.hr

Na Pravnom fakultetu u Zagrebu je došlo do problema pri upisu studenata u novu akademsku godinu. Upis nove akademske godine znači biranje predmeta, ali isto tako i plaćanje upisnina i školarina, te obnavljanje svih studentskih povlastica. I ovaj put, studenti prava su ostali zakinuti za to.

Inače se sam proces upisa obavlja prije nego što isteknu studentska prava od prošle akademske godine, kako se ne bi dogodilo da studenti ostanu bez prava i nađu se u situaciji da nemaju zdravstveno osiguranje ili pravo odlaska u menzu. I upravo to se dogodilo studentima prava.

– Upisi su od prošle godine online preko studomata i tako je trebalo biti i ove godine i proces upisa obično traje cca deset dana. Ove godine smo dobili rok od dva dana za upisati se i uplatiti – točnije 16.i 17.9,  a upisi većinski nisu provedeni do danas 1.10. Saznali smo tako što nam se u Studomatu vodi ne pod upis proveden u cijelosti uz naravno gubitak prava počevši od danas. Za upise se brine referada. Fakultet se nije oglasio direktno već preko studentskog zbora je rekao da su pod velikim opterećenjem i da rade na tome. Stanje je takvo da su neki upisani normalno, neki još uvijek nisu, a većina je trebala osobno otići u referadu da im se tamo izvrši upis iako je upis online. Velikom broju još danas nije uopće izvršen upis, požalila nam se jedna od studentica Pravnog fakulteta.

Izdvojeni članak
davor derenčinović

Poznati profesor s Pravnog fakulteta postao sudac Europskog suda za ljudska prava

Kao što je spomenula studentica, po tom pitanju se oglasio Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je objasnio gdje je točno zapelo.

– Dragi kolege, jučer smo stupili u kontakt s prodekanicom za nastavu prof. Krešić koja nam je objasnila trenutnu situaciju. Za izvršenje upisa odgovorna je referada, koja je pretrpana mailovima studenata. Neki od nas šalju i po nekoliko mailova, što, kako kažu, stvara gomilu upita koja ih usporava u radu. Nadalje, prodekanica kaže da joj je iz referade rečeno da će situacija s upisima biti riješena unutar nekoliko sljedećih dana. Mislimo da bi bilo najbolje da budemo strpljivi i da se u idućih par dana suzdržimo od slanja upita vezanih uz upise referadi, osim ako nije nešto stvarno hitno. Pozorno pratimo situaciju i informirat ćemo vas o njenom razvoju.

pravni fakultet zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap