Pretraga

Sveučilište u Puli ima informativni dan za – roditelje: ‘Pri izboru studija imaju veliku ulogu’

A- A+

Sveučilište u Puli organiziralo je informativni dan za roditelje jer su shvatili da u izboru faksa budućih studenata veliku ulogu igraju upravo – roditelji. Kažu da su zadovoljni odazivom.

informativni dan za roditelji, sveučilište u puli

Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održavao Informativni dan za roditelje.

‘Pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji’

Kako su priopćili iz pulskog rektorata, analize su pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji. Zbog toga je ovo sveučilište odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj ponudi studijskih programa, kao i o načinu te mogućnostima upisa pojedinih fakulteta i studija.

– Roditelji, ali i studenti su po punktovima koje je imao svaki fakultet Sveučilišta, Ured za studente i obrazovne programe, Studentski centar u Puli i Studentski zbor u neposrednom kontaktu s nastavnicima i ostalim djelatnicima Sveučilišta, tražili dodatne informacije te dobili letke, brošure i ostale materijale koji pomažu budućim studentima, istaknuli su iz pulskog rektorata.

Sveučilište zadovoljno odazivom roditelja i studenata

Roditleji i budući studenti mahom su dolazili iz Pule i Istre, ali, kako navodi pulski rektorat na svojim stranicama, bilo ih je i iz Dalmacije. Ovi potonji su najvećim dijelom bili zainteresirani za smještaj u Studentskom domu pa su tako razgledali i nove paviljone.

– Također roditelji, studenti i mediji su bili posebno zainteresirani za nove programe za koje se očekuje dopusnica: studija Dizajna te on-line studiji Informatike i Poslovne ekonomije, istaknuli su iz pulskog rektorata.

Sveučilište je zadovoljno odazivom roditelja i studenata te smatraju da su, podcrtavaju, ‘postigli cilj prezentacije’ ukupno prekjo šezdeset kako preddiplomskih, tako i diplomskih studija.