Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo rezultate natječaja za Erasmus, provjerite jeste li dobili potporu

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ programu u ljetnom semestru 2021./22. Financijska potpora odobrena je za 438 studenata na temelju rang-lista fakultetskih povjerenstava.

Foto: pixabay

Na natječaj Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje u programu studentske razmjene Erasmus+ u ljetnom semestru 2021./2022. pristiglo je 706 prijava, a rezultati su objavljeni ovog petka.

Potpora odobrena za 438 studenata

Fakultetska povjerenstva izradila su rang-liste studenata te je financijska potpora odobrena je za 438 studenata na temelju rang-lista fakultetskih povjerenstava.

Tekst rezultata natječaja s detaljnim uputama, kao i dobitnike potpore na svakoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu možete vidjeti ispod teksta. U drugom dokumentu pod šifrom se nalaze studenti kojima je odobrena dodatna potpora temeljem nepovoljnog položaja. Studenti kojima je odobrena financijska potpora, u prvoj tablici su označeni plavom bojom, a u slučaju odustanka studenta mjesto se dodjeljuje sljedećem studentu na rang-listi.

Kako poručuju sa Sveučilišta, studenti koji nisu dobili financijsku potporu, ali su odabrani od strane svojih fakultetskih povjerenstava, imaju dvije mogućnosti: pričekati moguć pomak rang-liste zbog odustanka odabranog i financiranog studenta ili prihvatiti odlazak na razmjenu kao tzv. zero-grant studenti.

Izdvojeni članak

Zbogom papirologiji, stigla je aplikacija za studente koji će na Erasmus razmjenu

Kako se žaliti na rezultate?

– Žalbe se podnose u pisanom obliku preporučenom poštom u roku od osam dana od objave rezultata natječaja na mrežnim stranicama Sveučilišta. U obzir će biti uzete isključivo žalbe podnesene u tom obliku. Žalbe ili upiti poslani putem elektroničke pošte neće se uzeti u razmatranje. Ako student nije zadovoljio formalne uvjete natječaja npr. prijava nije potpuna, dostavljena je nepravilna dokumentacija, student je poslao više prijava ili je prijavio pogrešnu stranu instituciju i sl., prijava se automatski odbija bez mogućnosti žalbe, piše uz rezultate natječaja.

Napomene o podnošenju žalbi:

1. Žalba protiv Odluke o odabiru kandidata za studijski boravak podnosi se na adresu fakulteta/akademije (tijelo/povjerenstvo fakulteta/akademije) – adresu potražiti na mrežnim stranicama sastavnice. Prijedlog odluke o žalbi daje fakultet/akademija, a konačnu odluku donosi Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu.

2. Žalba protiv odluke o prijavi za niži socio-ekonomski status podnosi se direktno Sveučilištu, na adresu Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb, s naznakom „Žalba Erasmus+ sociostatus 2021/22: Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti” (Središnji ured za međunarodnu suradnju).

3. Žalba protiv odluke o prijavi za status studenta s manje mogućnosti podnosi se na adresu fakulteta/akademije (tijelo/povjerenstvo fakulteta/akademije) – adresu potražiti na mrežnim stranicama sastavnice (izuzev studenata nižeg socio-ekonomskog statusa, vidi pod 2. Žalba protiv odluke o prijavi za niži socio-ekonomski status). Prijedlog odluke o žalbi daje fakultet/akademija, a konačnu odluku donosi Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Rezultati se nalaze u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu. Napomena: na sastavnicama kojih nema na popisu nije bilo prijava.

Sveučilište u Zagrebu objavilo rezultate natječaja za Erasmus, provjerite jeste li dobili potporu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap